Akkurat nå er 104 pålogget.

Naturfag

Sakkarider (poly, mono og di)

12. desember 2016 av anon - Nivå: Vgs

Hva bruker vi de ulike sakkaridene til? Og hvordan er de bygget opp?


Brukbart svar (0)

Svar #1
13. desember 2016 av Sigurd

Monosakkarider har én sukkerring (mono = 1). F.eks. druesukker (kroppen bryter ned di- og poly-sakkarider til monosakkarider)

Disakkarider har to sukkerringer (di = 2). F.eks. vanlig rørsukker (som du har på grøten og i kaker) og laktose (i melk)

Polysakkarider har mange sukkeringer (poly = mange). F.eks. stivelse (i potet).

Du finner mye mer info ved å google!


Skriv et svar til: Sakkarider (poly, mono og di)

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.