Akkurat nå er 25 pålogget.

Debatt

Hvilke skolebøker?

04. juni 2007 av reapristen (Slettet)
Hei.
Jeg og ei venninne ønsker å ta realfagene 2 og 3 fy, kj og bi sammen til neste år. Vi skal ta dem som privatist (på heltid). Og ja, jeg vet det er ekstremt mye å ta på ett år uten undervisning, men vi skal nok klare oss når det finnes forumer som dette der ute! :D

Det jeg lurer på er hvilke bøker vi bør velge? Hvilke er best og hvorfor?

Brukbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2007 av Tommy (Slettet)

Velg for all del læreverket "Kjemien stemmer" framfor "Kjemi 2kj/3kj". Har sistnevnte, men har lånt et eksemplar av "Kjemien stemmer" til eksamen. Den er mye grundigere og er mye mer lettforståelig enn den andre. Virker også nesten som om eksamen er lagt opp etter denne boka!

Brukbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2007 av Magnus (Slettet)

Ergo 2 og 3FY fungerte fint for meg hvert fall.

Brukbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2007 av johwan (Slettet)

Jeg lover dere at kjemi og fysikk er fag dere ikke klarer uten veileder.

Ellers bruker jeg Kjemi 2KJ/3KJ, og ser fordelen med den at den forklarer for det meste de kjemiske grunnprinsippene, uten å bruke altfor mange bilder og eksempler slik Kjemien stemmer gjør. HVis dere bruker notater som studieteknikk, ikke sitt og noter eksemplene som finnes i Kjemien stemmer. Inndelinga i Kjemien stemmer er forøvrig også litt rar; de setter uorganisk kjemi(salter og felling) sammen med syre/base-kjemi til ett kapittel de omtaler som vann-kjemi. -syntes virkelig ikke det var en god inndeling.

Brukbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2007 av Herr Bussjåfør (Slettet)

Jeg lover dere at kjemi og fysikk er fag dere ikke klarer uten veileder.

Jeg tok det uten veileder, hadde boka i under tre måneder og fikk 6! Dessuten hadde jeg 10 eksamener i tillegg til dette.

Brukbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2007 av Magnus (Slettet)

Jada, er man strukturert nok går det fint uten veileder.

Brukbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2007 av Håkon (Slettet)

Jeg tok 2kj på egenhånd en sommer. Leste på hytta samtidig med at jeg arbeidet med å lage mur. Tok meg 2-3 uker eller noe sånt. Leste gjennom boka en gang, og gikk over til en 3kj-klasse den høsten.

Nå tar jeg slike ting en god del lettere enn de fleste, men det går helt greit å lese seg opp på kjemien alene, og få litt hjelp etterhvert. Jeg vil anbefale "Kjemien stemmer".

Fysikk derimot bør man ha en hjelper i starten i alle fall. Når man forstår krefter, så er det meste forståelig. Jeg vil ikke anbefale deg å bruke "Univers", siden fasiten der er helt elendig.

Skriv et svar til: Hvilke skolebøker?

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.