Akkurat nå er 56 pålogget.

Kjemi

2KJ Muntlig Eksamen, litt hjelp...

23. oktober 2007 av Roj (Slettet)
Hei der  :-)

Jeg har meldt meg opp hos privatist i fagene 2KJ og 2BI, og trenger litt råd og info om 2KJ. 2BI går ganske greit siden det er bare lesing og litt pugging. Jeg startet med 2KJ for 3 uker siden og er godt i gang, men tror jeg har noe hull når det kommer til regnestykker i kjemien. Dette kommer av at jeg IKKE gjør oppgaver siden jeg ikke har studieboka, noe som er ganske kjiipt. Grunnen til at jeg ikke har studieboka er forlaget sin skyld, jeg har ringt til flere bokkilder og alle er tom for denne boken. Og alle klager på forlaget. Forresten boken jeg bruker er Kjemien Stemmer 2KJ utgave 2.

Eksamen nærmer seg også, de starter 12.november, og jeg må være i toppform til den tiden kommer. Så derfor trenger jeg litt tips og råd angående dette, bør jeg skaffe meg en studiebok? Klarer jeg å få kontroll over matematikken i kjemi i løpet av 2 ukers tid?

Hvis noen her har hatt muntlig eksamen, kan dere si hvordan det foregikk? Var det noe vanskelige regnestykker dere fikk? Og den praktiske delen, er den lett/vanskelig? Jeg som skal opptil privatist, har ikke adgang til laboratorier og ingen kunnskap angående det.

Mvh Roj  8-)

Brukbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2007 av fredrikg (Slettet)

Hola!

Jeg hadde 2KJ på skolen, som trekkfag på VK1.

Jeg hadde 45minutters forberedelse, hvor jeg gjorde et forsøk på laben (et forsøk hvor jeg skulle lage meg en spenningsrekke basert på forsøk med tilfeldige metaller og demmes ioner). Deretter var det inn i ilden og presentere forsøket.
I mitt tilfelle var det lite beregninger, men det gikk mye på å forklare, og også mye på forståelse. Fikk noen vanskelige spørsmål fra tid til annen, men da var det bare å holde hodet kaldt.
Deretter begynte læreren å grille meg med spørsmål fra emnet Kjemisk Binding, som jeg måtte tegne og forklare på tavlen. Dette emnet var jeg ikke forberedt på på forhånd.
Det gikk veldig bra, alt i alt.

Bare husk på å forbered deg godt, og jeg anbefaler sterkt at du setter deg inn i den kjemiske matematikken, selv om den kjemiske forståelsen er minst like viktig.

Svar #2
26. oktober 2007 av Roj (Slettet)

Hola og takk for info fredrikg. Jeg er litt skeptisk til forsøket, men tror det skal gå bra. Ellers skal jeg lese litt mere, og gjøre beregninger. Håper det går bra :-)

Brukbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2007 av fredrikg (Slettet)

Ettersom du tar faget som privatist har du sikkert ikke så mange forsøk som du har gjort, men de fleste forsøkene kan gjøres hvis du behersker lærestoffet og eksempler fra læreboka. Lykke til.

Brukbart svar (0)

Svar #4
06. november 2007 av Realistinnen (Slettet)

Det viktigste er uansett å gjøre masse oppgaver! Snakk om stoffet i boken, til deg selv eller andre. Når du "finleser" boken for siste gang: Vær superkritisk og still deg selv spørsmål hele tiden!

Løkke tell!

Brukbart svar (0)

Svar #5
06. november 2007 av SP (Slettet)

Jeg har boken Kjemien Stemmer 2KJ studiebok, dersom du er interessert.

Skriv et svar til: 2KJ Muntlig Eksamen, litt hjelp...

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.