Akkurat nå er 37 pålogget.

Fysikk

Oppg. fra Fysikk OL

07. februar 2008 av Frank KJ (Slettet)
Her er oppgave 3 fra 2. runde i Fysikk OL 08. Lurer på om jeg har gjort det riktig.

Figuren viser en tynn stang med ladningen Q jevnt fordelt på overfalten. Stangen har lengden L. En ladning q er i avstanden d fra enden av stangen.Finn kraften på ladningen q fra stangen.
(Hint: Du kan få bruk for at

når vi lar n gå mot uendeligHåper noen kan ta seg tid til å sjekke om dette blir riktig. Hvis det stemmer at man får et arbeid når man integrerer en kraft med hensyn på strekningen, så burde vel dette være korrekt?

Brukbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2008 av Jørgen (Slettet)

Sluttsvaret er riktig, men jeg skjønner ikke helt argumentasjonen din. For å finne arbeid må man integrere kraften på en gjenstand over en strekning gjenstanden flytter seg langs. Her er det ikke noen gjenstand som flytter seg, så jeg ser ikke hvor arbeid kommer inn.

Men hvis du svarte dette på fysikk-ol, tror jeg det er stor sjanse for at du får poeng for det. Så vidt jeg vet er de mer opptatt av svar enn av 100% korrekt utledning der i gården. :-)

Brukbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2008 av Tommy (Slettet)

Det er vel mer riktig å skrive U istedetfor W, da det du har funnet er den potensielle energien til ladningen i forhold til staven. Det vil lede frem til samme svar uansett riktignok, så det er vel bare pirk.

Brukbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2008 av Magnus (Slettet)

Tja, tjo..Deretter substituere inn for dQ.

Skriv et svar til: Oppg. fra Fysikk OL

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.