Akkurat nå er 8 pålogget.

Debatt

Biologi eller IT?

28. april 2008 av Zancaur (Slettet)
Jeg skal velge fag til neste år (går på VG1 nå) og har bestemt meg for å ta Kjemi, Fysikk og R-matte. Problemet er hva jeg skal velge som det fjerde faget.

Jeg sliter med å velge mellom IT og Biologi. Videre har jeg tenkt på en sivilingeniørutdanning, enten innen kjemi eller nanoteknologi. Jeg vet at det mest nødvendige innen disse tingene er Fysikk, Matte og Kjemi, men at Biologi også kan være svært nyttig (dog det kan for så vidt IT være også, med tanke på alle datasimulasjonene osv.)

IT skal vist være et relativt lett fag dersom man følger med, hvor Biologi er relativt tyngre. Grunnet dette har jeg hørt at å ha et oppsett med Kjemi, Fysikk, R-matte og Biologi er et enormt kav, og at mange ikke klarer å holde følge med arbeidsmengden. På den andre siden forstår jeg at Biologi er litt nyttigere enn IT, ettersom det vi lærer i IT er lett å finne guider til hvordan man skal gjøre på internett.

Er det noen som har noen kommentarer til hva jeg har skrevet og/eller har erfaringer med disse fagene?

Jeg ønsker all den inputen jeg kan få, ettersom valget av fag nærmer seg, og jeg er totalt usikker på hva jeg skal velge,

Brukbart svar (0)

Svar #1
28. april 2008 av johwan (Slettet)

Ingenting er for mye... =P


Men det avhenger av din interesse og ambisjoner. Slik jeg ser det er du lite innstilt på å jobbe mye, men synes at bio er interessant. Tror faktisk IT vil være mer givende, mens biologi er ihvertfall noe man lett kan finne på nettet og i bøker.

Brukbart svar (0)

Svar #2
28. april 2008 av adastra (Slettet)

Jeg har i år R1, Kjemi1, Fysikk 1 og biologi1. Det har for meg gått veldig bra. Å velge biologi holder flere dører åpne for deg i fremtiden. Biokjemi og bioteknologi er veldig på fremmarsj, og dersom du vurderer kjemi/nanoteknologi er biologi mest relevant. De jeg kjenner som har valgt IT sier at de knapt har lært noe de ikke har kunnet fra før av. Progresjonen i IT i vg2 er svært lav, fordi man skal ha med seg absolutt alle elever.

Det skal nevnes at det er en betydelig arbeidsmengde i biologi, for min del kanskje mer enn i de andre realfagene fordi biologi i større grad må pugges enn å læres gjennom praktisk regnearbeid. Dersom du er motivert og nysjerrig av natur, vil du greie disse 4 realfagene.

Svar #3
29. april 2008 av Zancaur (Slettet)

Det skal nevnes at det er en betydelig arbeidsmengde i biologi, for min del kanskje mer enn i de andre realfagene fordi biologi i større grad må pugges enn å læres gjennom praktisk regnearbeid. Dersom du er motivert og nysjerrig av natur, vil du greie disse 4 realfagene.


Puggefag er dog mine sterkeste fag :)

Brukbart svar (0)

Svar #4
30. april 2008 av Magnus (Slettet)

Hvis dere ikke lærer å programmere noe skikkelig, som c++ eller java, er nok det programmeringsfaget bortkastet. Vet ikke hva som står i læreplanen, men frykter at det er å lære seg litt css og basic html? Slikt kan gjøres på en dag, og dessuten ikke spesielt interessant.

Skriv et svar til: Biologi eller IT?

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.