Akkurat nå er 49 pålogget.

Biologi

Viktigheten av å ha Biologi 1 og/eller Biologi 2?

18. september 2008 av Realist1 (Slettet)
Jeg hadde opprinnelig Biologi 1, men byttet til Teknologi og Forskning 1 i stedet. Det var egentlig fordi jeg fant det drittkjedelig. Jeg vet ikke hva jeg hadde forventet på forhånd, men etter å ha hatt 20 timer, samt bladd gjennom hele boka, fant jeg ut at det ikke var et eneste kapittel eller delkapittel jeg gledet meg til i det hele tatt. Altså var det ikke noe for meg. Mye om celler og insekter i starten, og en del om menneskeceller på slutten. Jeg kan det grunnleggende innen de fleste kapitlene, men biologifaget utdyper det jo veldig, da.

Det er mange yrker der ute, som biokjemiker og andre bio-ting, som høres fristende ut. Hvordan er disse yrkene i forhold til biologifaget på VGS? Og om det er annerledes (og jeg skulle finne på å interessere meg for yrkene), er det mulig å ta de fleste av yrkeslinjene videre uten biologi fra VGS? Har T&F, kjemi, fysikk, R- og X-matte nå på VG2, og har tenkt å fortsette med det ut 3. året også, om det skulle spille noen rolle.

Vet egentlig ikke -helt- hva det er jeg spør om her, men jeg leter etter en eller annen bekreftelse på at det at jeg valgte bort biologi, ikke var -helt- på trynet.

Brukbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 av Clear Water (Slettet)

Stol på magefølelsen. Biologi er i tillegg et veldig krevende teoretisk fag som krever mye lesing og en del pugging. Er ikke interessen der, har du nettopp gjort deg selv en stor tjeneste.

Ikke at jeg disser biologi; er et utrolig viktig fag med mange bruksområder!  :wink:

Brukbart svar (0)

Svar #2
18. september 2008 av adastra (Slettet)

Liker godt biologi selv, så er kanskje litt inhabil, men er du umotivert så er det ingen problem i å slutte. Det er ingen studier i Norge som krever biologi ved opptaket. (Det kan alltid dekkes av R2, Kjemi 2 og Fysikk 2). Mange biologer har heller ikke hatt biologi på vgs. fordi det er viktigere med basale realfag (særlig kjemi) for å få en god forutsetning for biologien.

Imidlertid stusser jeg på valget av Teknologi. Det er etter min mening et av de mest unødvendige fagene i norsk skole, og det sier litt. I hovedsak går det ut på å bruke 2-3 mnd. på å bygge pasta-bro, så 2-3 mnd på radiostyrt båt, for så til slutt toppe alt med å bygge med lego rett opp under eksamen. Ja, for det er et eksamensfag. Du kan altså bli trukket ut til skriftlig eksamen i dette faget i 3.klasse. (Sannsynligvis har du ingen lærebok, og har neppe lært det du skal vise på eksamen.) Driv heller med slike ting som hobby på fritida. Faget bryter grovt med et av mine hovedprinsipper: "Skolen skal være en plass å lære, ikke bare en plass å være."

Brukbart svar (0)

Svar #3
18. september 2008 av johwan (Slettet)

Jeg tok matte, fysikk og kjemi i 94-reformen, og mener at biologi er helt greit å velge bort; på tross av at jeg studerer medisin! =0

Jeg mener at med solid fysikk- og kjemibakgrunn blir biologi og biokjemien spesielt mye mer logisk og lettfattelig. Selvsagt, du lærer sikkert noe enkle greier på biologi som du får bruk for (KUN)første semester på biologi/biokjemi, men det betyr ikke at det lille du har lært lett kan læres helt fra bånn på universitet!


Kortfattet: Du gjorde det rette valget!

Brukbart svar (1)

Svar #4
28. april 2010 av realfag17 (Slettet)

Har bi1 og får 5-6 det er et morsomt fag. Det er et puggefag.Skal ha BI2 neste år, gleder meg.

Brukbart svar (0)

Svar #5
19. mai 2010 av hakkemann (Slettet)

Tror du har gjort det rette. Har selv hatt både bio 1 + 2, og jeg syntes det var en del interessante emner, men ting som skogsøkologi, planter, økosystemer osv er noe som ikke interesserer meg nevneverdig. Personlig er jeg en mye større fan av kjemi/fysikk/matematikk, og som andre har skrevet her, er det disse som kreves til enkelte utdannelser. Er også enig i at tekn og forsknlære er et latterlig fag, ta deg et skikkelig fag og få et solid grunnlag, så kan du heller ta jallafagene dersom du skal heve snittet litt i ettertid

Brukbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2019 av heihe

må/bør man ha kjemi for å velge biologi 1? og er det mye kjemi involvert? har tenkt å velge biologi + to faf fra samfunnsfag, språk og økonomi.


Skriv et svar til: Viktigheten av å ha Biologi 1 og/eller Biologi 2?

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.