Akkurat nå er 18 pålogget.

Biologi

eksamen

29. mai 2009 av kjemikeren (Slettet)
Hei.
Jeg lurte på noe angående eksamen som var i biologi i år. Jeg var ganske uheldig og ble rammet av panikk under eksamen. Av de tre deloppgavene som vi skulle besvare under del 1, var det en jeg misforstod, itillegg besvarte jeg bare en oppgave på del 2, Vi skulle her besvare 2 oppgaver. Da er mitt spørsmål om hva min karakter sannsynligvis vil bli som følge av dette? Jeg stryker nok ikke, men hva er forskjellen på en toer og en treer? Hvordan er det med å ta eksamen opp igjen?

Håper på svar, da jeg lurer mye på dette.
mvh

Brukbart svar (0)

Svar #1
29. mai 2009 av TMH (Slettet)

Det var synd å høre!

Så vidt jeg forstår, har du besvart rundt 1/3 av eksamen? Dersom du har svart riktig og utfyllende på disse oppgavene, vil du antageligvis vippe mellom 2 og 3 - men det er veldig vanskelig å vite uten å lest besvarelsen din. Hvis du stryker, kan du ta ny eksamen til høsten eller våren, men den nye karakteren vil kun blir påført sekundærvitnemålet ditt.

Oppmelding til privatisteksamen skjer på www.privatistweb.no. Privatistweb er kun åpen for oppmelding et visst tidsrom, vanligvis fra slutten av august til midten av september for høsthalvåret, og fra begynnelsen til midten av januar for vårhalvåret - se privatistweb for mer informasjon.

Svar #2
30. mai 2009 av kjemikeren (Slettet)

Altså jeg har gjort alle avkrysningene, og svart på alle kortsvarsoppgavene (men den ene misforstod jeg). Så har jeg gjort den ene av de to oppgavene vi skulle gjør på del 2. Blir det 1/3 av eksamen? Å, jeg blir mer og mer lei meg nå.

Brukbart svar (0)

Svar #3
30. mai 2009 av TMH (Slettet)

Akkurat hvor mye de enkelte delene teller er jeg usikker på. Dessuten kommer det jo an på kvaliteten på svarene. Uansett, det som er fint at du kan ta opp eksamene så mange ganger du vil, inntil du er fornøyd med resultatet!
Siden det er lite du kan gjøre med den eksamenen akkurat nå, ville jeg heller fokusere på å øve til de neste eksamenene dine. Hvis du merker at en panikkliknende situasjon smyger seg på under neste eksamen, ville jeg rukket opp hånda og bedt om en pause, gått ut, fått litt sol i ansiktet og prøvd å puste rolig og kontrollert (du kan jo gjerne lære noen avslappende pusteteknikker) - det vil nok hjelpe deg til å roe ned og gjenvinne kontrollen. Lykke til! :)

Svar #4
30. mai 2009 av kjemikeren (Slettet)

Hvis jeg tar eksamen på nytt, blir den andre eksamenskarakteren strøket da?
Når jeg tar eksamen som privatist, leser jeg boken på egenhånd da?

Takk for gode råd, men jeg klarer bare ikke legge det fra meg :(

Brukbart svar (0)

Svar #5
30. mai 2009 av TMH (Slettet)

Hvis du tar eksamen på nytt, vil den føres på sekundærvitnemålet ditt, og da kan du bestemme om du vil ha den gamle eller nye eksamenskarakteren. Du kan også stryke standpunktkarakteren, og bare ha en eksamenskarakter stående. Når du søker på universiteter/høgskoler, vil du søke med både primær- og sekundærvitnemål.

Hvis du skal ta en privatisteksamen, kan du enten velge å lese hele boken selv, eller du kan ta kurs på feks Bjørknes (www.bjorknes.no eller Folkeuniversitetet www.fu.no. Eller så kan du søke om å være hospitant på en videregående skole. Jeg ville forhørt meg med rådgiveren på skolen din.

Men husk at dette er bare én karakter av de sikkert 20-30 karakterene du har på vitnemålet ditt, så den har ikke så veldig mye å si.

Svar #6
30. mai 2009 av kjemikeren (Slettet)

Dette var første gangen jeg ble rammet av eksamensangst for alvor, og det har aldri skjedd før. Heldigvis har jeg ganske mange 5-ere og 6-ere ellers. Prøver å se på det slik at det ikke er verdens undergang med en toer på vitmeålet. Livet går videre, og det er viktigere ting her i livet, enn en karakter. Takk for oppmuntrende og gode svar.

Brukbart svar (0)

Svar #7
30. mai 2009 av adastra (Slettet)

For å komme med et lite innspill. Dersom du skulle komme til å stryke, så må du iallfall klage (en viss sjanse for å få ståkarakter da). Imidlertid høres din besvarelse ut som en ståkarakter. Du bør være forsiktig å klage ved karakteren 2/3, fordi det da er en vesentlig sjanse for å rykke ned til start igjen...

Ved samordna opptak er det altså kun karaktersnittet som teller. Dersom du kommer inn på ditt valg, er det unødvendig å bruke energi på å ta opp faget. Ingen arbeidsgivere kikker på vgs.vitnemålet, for dem er heller masteroppgaven din relevant.

Svar #8
30. mai 2009 av kjemikeren (Slettet)

Men selvom jeg ikke svarte på dene ene oppgaven på del 2, og jeg for øvrig har utført en hel okei besvarelse (selvfølgelig noe feil), tror dere da at treeren er mulig?
Lurer litt på hvor gale det må være for å få to.

Brukbart svar (0)

Svar #9
30. mai 2009 av TMH (Slettet)

Alt er mulig, men det er litt vanskelig å sitte og gjette, ettersom dette er opp til sensor. Jeg ville spurt læreren din hva han/hun tror.

Svar #10
30. mai 2009 av kjemikeren (Slettet)

Men på et generellt grunnlag. For å få to må du ha gjort (eller rettere sagt ikke gjort) hva?
Vet jeg maser litt her  nå... :(

Brukbart svar (0)

Svar #11
30. mai 2009 av Yngevege (Slettet)

Gå på udir.no, let deg fram til eksamenssidene og se på vurderingsveiledningen. Da vil du kanskje få en anelse

Skriv et svar til: eksamen

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.