Akkurat nå er 49 pålogget.

Fysikk

Lærebok i Fysikk 1

30. mai 2009 av Andy (Slettet)
Jeg skal snart begynne å lese Fysikk 1 som privatist. Det finnes to forskjellige lærebøker:

RomStoffTid: http://www.capris.no/product.aspx?isbn=8202241731
Ergo: http://www.capris.no/product.aspx?isbn=8203333478

Er det noen som har tips på hvilken som er best, og i så fall hvorfor?

På forhånd takk for svar.  :-)

Brukbart svar (0)

Svar #1
30. mai 2009 av adastra (Slettet)

Skolen vår valgte Rom stoff tid til fysikk1, og var veldig misfornøyde. Den har en unaturlig fremstilling av stoffet (moderne fysikk først - det tradisjonelle er å begynne med mekanikken). RST definerer ikke en gang hva trykk er  :-o

Skolen valgte derfor Ergo for 3.klasse. (her blir skillet enda klarere, fordi RST begynner boka med relativitetsteori og kvantefysikk...)

Svar #2
31. mai 2009 av Andy (Slettet)

Tusen takk for nyttig svar. Da går jeg nok for Ergo. Er interessert i flere kommentarer hvis det er andre som leser denne tråden!  :-)

Brukbart svar (0)

Svar #3
31. mai 2009 av Yngevege (Slettet)

Har selv brukt RST, så jeg vet ikke hva jeg har gått glipp av :-P

Men har ikke hatt noe som helst om trykk i fysikken, har man det i Ergo?

Brukbart svar (0)

Svar #4
31. mai 2009 av adastra (Slettet)

Den nye læreplanen oppforder ikke til så mye trykk (i R94 var vel faktisk ideell gasslov inne i fysikkfaget  :-o), men Ergo definerer i det minste
.
De beste oppgavene til RST ligger jo offentlig på nettet http://rstnett.cappelendamm.no/, da er det lite vits i å bruke penger på boka...

Brukbart svar (0)

Svar #5
31. mai 2009 av Yngevege (Slettet)

RST har en svært fyldig tilleggsbok, med mange gode oppgaver. Den har blitt godt brukt av meg i alle fall. Det er ikke alle oppgavene som ligger på nettet heller.

Brukbart svar (0)

Svar #6
31. mai 2009 av TMH (Slettet)

RST for 3FY var i allefall grei. Men ser at de har oppført Ergo på boklista til Bjørknes, og jeg tror kanskje de er litt mer kresne på bøker enn andre skoler.

Brukbart svar (0)

Svar #7
31. mai 2009 av adastra (Slettet)

Strengt tatt blir en elev ikke noe bedre enn innsatsen han legger inn selv, men for deg som skal være privatist er lærebok et veldig viktig valg. Det beste ville antakeligvis ha vært å kjøpt begge, fordi det er en styrke å lese stoffet i flere bøker. Jeg har hatt prøvd begge bøkene og var mest fornøyd med Ergo. Men som sagt, det er ikke lærebokvalget som avgjør hvor god fysiker du blir. (Vi kan jo se at det finnes folk her på forumet som faktisk har blitt gode i kjemi, til tross for at de har brukt kjemien stemmer  :-P)

Svar #8
31. mai 2009 av Andy (Slettet)

Litt motstridende meldinger her nå. Hvis det å være på boklista til Bjørknes er et kvalitetstegn (som jeg i utgangspunktet trodde), er Kjemien stemmer en god bok.  :-P Den var i hvert fall på boklista (riktignok bare i 3KJ) til Bjørknes for noen år siden. Vil gjerne ha innspill på hva som er dårlig med Kjemien stemmer, da jeg skal ta 3KJ neste vår. I 2KJ brukte jeg Brandts, men jeg hadde egentlig planlagt å bruke Kjemien stemmer i 3KJ iom at jeg vet den var på boklista til Bjørknes tidligere.

Enig i at det vil være optimalt å lese begge fysikkbøkene, men er ikke sikker på om jeg tar meg råd til det. Det er vanskelig å få tak i dem brukt siden KL-fagene er så nye. Evt kunne jeg kanskje kjøpt bare studieboka til RST, men det er muligens ikke så mye vits pga fagnettstedet. Noen fysiker skal jeg ikke bli, men jeg satser på en sekser i Fysikk 1 og så i hvert fall en femmer i 3FY til våren. Håper bare jeg får kommet meg inn på labkurs selv om jeg ikke er tilknyttet noen skole.

Tusen takk for svar, alle sammen!  :-)

Brukbart svar (0)

Svar #9
31. mai 2009 av TMH (Slettet)

Lykke til!

Svar #10
01. juni 2009 av Andy (Slettet)

Lykke til!


Takk for det!  :-)

Brukbart svar (0)

Svar #11
01. juni 2009 av kjemilovah (Slettet)

Har hatt boka Ergo i 2 år med fysikk nå. Min erfaring er at den har vært oversiktlig og grei. Men har da heller ikke hatt den andre boka, så vet ikke forskjeller. :)

Skriv et svar til: Lærebok i Fysikk 1

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.