Akkurat nå er 3 pålogget.

Kjemi

Organisk kjemi 3KJ!

10. juni 2006 av Linda) (Slettet)
Hei! Jeg trenger en del hjelp med den organiske kjemien. Noen spm:
*Kan butandion fremkomme i cis- og trans?

*Trenger man ikke påpeke -COOH-gruppens plassering i en karboksylsyre? Jeg mener siden man sier at den alltid skal være terminal. Da har jeg nemlig store problemer med å se for med en tri-karboksylsyre! (det står nevnt i boka mi)

*Hvilket oksidasjonsmiddel oksiderer melkesyre til pyrodruesyre?

*Vil en reaksjon mellom to alkoholer kun fremstille en eter i surt miljø? Gjelder det samme for estere (med alkohol og syre)?

*Hvodan kan man vite hva et stoff er når man har en reaksjon mellom et amin og en karboksylsyre? Etter hva jeg har forstått kan det både være en polypeptid (flere aminosyrer) eller en polymer (eks nylon)

Please svar fort, har eksamen på mandag....! :D

Brukbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2006 av Kjemi-n00b (Slettet)

*Butandion har følgende strukturformel:Dette molekylet kan ikke ha to like atomgrupper eller atomer på samme side av en dobbeltbinding, og det er følgelig ikke mulighet for cis-trans-isomeri for butandion.

*Se for eksempel strukturformelen til trikarboksylsyren sitronsyre, C6H8O7 (2-hydroksypropan-1,2,3-trikarboksylsyre):*Jeg er litt usikker på akkurat en slik oksidasjon. Du kan jo sjekke ut denne "artikkelen" på wikipedia: , eller se illustrasjonen:


Skriv et svar til: Organisk kjemi 3KJ!

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.