Akkurat nå er 2 pålogget.

Fysikk

Tyngde på et fly?

25. oktober 2009 av matsorz (Slettet)
Hei, sliter med en oppgave i fy1,
Odd Bob har et eget fly. En gang skulle han transportere høns fra Tromsø til Svalbard. Han skullle få betalt per høne og ville tjene så mye som mulif. Odd Bob er smart, så han gav en av passasjerene rebatt på reisen mot at hun banket på hønseburene ved starten. Da ville hønene, eller i hvertfall en god del av dem, holde seg på vingene, og flyet ville bli lettere og komme opp i luften selv med stor overlast, tenkte Odd Bob. For å være på den sikre siden ringte han deg rett før starten. Hva sa du til han?


Hadde vært fint med et løsningsforslag og svar, skjønner forrersten ikke helt hvorfor hønene vil holde seg på vingene hvis noen banker på buret dems?

Uansett, takk for hjelp:D

Brukbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 av Calle (Slettet)

Odd Bob prøver å være smart ved å overlaste flyet sitt med høner, for så å få hønene til å fly slikt at vekten deres blir utjevnet. Et fly kan løfte mer vekt når det er i luften, det er den ekstra vekten i starten som er problemet, så ja jeg tror det kunne funket, men høner kan ikke fly!
http://www.tommeliten.no/Default.asp?Cat=415

Han vil ha noen til å slå på buret for å skremme dem slik at de flyr.

Hvilken bok har du i fysikk?

Svar #2
25. oktober 2009 av matsorz (Slettet)

Hei, og takk for svar, det hørtes ut som en smart løsning;) men har Ergo, fysikk 1;)

Brukbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2009 av Håkon (Slettet)

Hvis du regner hønene og flyet som et system, så er all bevegelse til hønene inne i systemet. Siden vi ikke har noen krefter som virker på systemet, så vil ikke systemet ha noen akselerasjon.

Hadde Odd-Bob monteret burene utenpå flyet slik at vingeflaksene virket på luften utenfor flyet, så ville man da hatt en motkraft som hadde gitt flyet en akselerasjon.
Dette er derimot ikke veldig praktisk...

Skriv et svar til: Tyngde på et fly?

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.