Akkurat nå er 3 pålogget.

Fysikk

Prøve i kapittel 3-5 RST

07. november 2009 av solen (Slettet)
SKal ha prøve om ikke s¨å veldig lenge. Har boka Fysikk 1 RST og lurte på om noe vet hva slags oppgaver jeg mest sannsynlig kommer til å få? Kapittel 3 er "kvanter og atomer" kapittel 4 er "kjernefysikk" og kapittel 5 er "bevegelse"
:-)

Brukbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 av Yngevege (Slettet)

Du bør nok ta deg en titt i oppgaveboka, for der er det mange oppgaver som kommer til å ligne. (I noen tilfeller tar lærerne oppgaver fra den, det har i alle fall jeg erfart :-P )

Svar #2
07. november 2009 av solen (Slettet)

Ja har reknet i gjennom en del av oppgavene i oppgave boka og grunnboka så får håpe at oppgave ikke blir alt for ulike dem.  8-)

Brukbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 av eliGent (Slettet)

Oppgaveboka har gjerne et avsnitt med "oppsummeringsoppgaver", hvor oppgavene kan være hentet fra ulike deler av kapittelet. Du bør MINST gjøre disse. Håper du på et godt resultat bør du også prøve deg på alle oppgavene med et slikt merke på som viser at oppgaven er ekstra krevende (rute eller stjerne eller noe). Du får sannsynligvis oppgaver som tar for seg de viktigste lovene fra disse kapitlene. Bevegelse innebærer vel bevegelseslikningene for rettlinjet bevegelse med konst aksellerasjon? Fra kvanter og atomer er det vel formlene for differanser mellom ulike energinivåer til hydrogenatomet,    E = h*f, samt å kunne regne seg fra feks frekvens til bølgelengde? Kjernefysikken innebærer vel bare bevaring av nukleontall og ladning?
Så er det også viktig å ha kontroll på teorien, ulike definisjoner og slikt. Feks fisjon/fusjon, ulike typer radioaktiv stråling, forklare sammenhengen mellom bevegelseslikningene (v = s'(t) osv). Boka trekker vel også frem litt historie, med noen sentrale forsøk rundt kvantifisering av energi, lys er bølger/partikler osv?

Skriv et svar til: Prøve i kapittel 3-5 RST

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.