Akkurat nå er 33 pålogget.

Debatt

Programfag vg3

01. februar 2010 av Jesta (Slettet)
Hei! :mrgreen:
Nå nærmer det seg snart valg av programfag igjen, føler meg veldig usikker på hvilke fag jeg vil ta det kommende skoleåret.
Jeg skal hvertfall ha kjemi og matematikk, men som tredje programfag er jeg derimot litt usikker.
Valget står mellom fysikk2(vg3 fysikk), informasjonsteknologi og breddeidrett.
Noen som har noen erfaringer med disse fagene og kan fortelle litt hvordan de var? Breddeidrett trengs ingen forklaring til, men IT og fysikk2 skulle jeg gjerne hatt litt mer informasjon om. Er overgang fra fysikk 1 til fysikk 2 veldig stor/brå? Eller er det ganske overkommelig? Jeg bruker ganske mye tid til skolearbeid, så det skal nok ikke være noe problem med litt ekstra arbeid, men vil samtidig ha en god karakter.

Takker for alle svar/tips/råd :)

Brukbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2010 av Yngevege (Slettet)

Om du takler fysikk 1 greit så kommer du til å klare fysikk 2 uten alt for store problemer. Om du heller vil ta breddeidrett kommer helt an på dine interesser, men husk på at du får 1 realfagspoeng av fysikk 2.

Brukbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2010 av eliGent (Slettet)

Dette kommer jo helt an på hvilke planer du har videre, og hva du interesserer deg for. Men dersom du tenker å studere noe hvor du kommer inn på litt fysikk, kan det være greit med fysikk 2. Er vel ingen universiteter som krever fysikk 2 for å komme inn, men det brukes nok ikke mer enn maks et par uker på rep av vgs-pensum

Jeg likte fysikk 2 veldig godt, og anbefaler det på det sterkeste om du er glad i realfag, og syntes fysikk 1 var greit

Svar #3
02. februar 2010 av Jesta (Slettet)

Er vel ingen universiteter som krever fysikk 2 for å komme inn, men det brukes nok ikke mer enn maks et par uker på rep av vgs-pensum

Et helt årsstudium fra vgs på 2 uker? :| Et tilleggspørsmål; når du hadde fysikk 2, hjalp det deg i matten også? Tar man i bruk ting man lærer fra matematikken i fysikken og forstår det bedre? Jeg synes hvertfall matten går mye lettere i år nå som jeg har fysikk også.

Om du takler fysikk 1 greit så kommer du til å klare fysikk 2 uten alt for store problemer. Om du heller vil ta breddeidrett kommer helt an på dine interesser, men husk på at du får 1 realfagspoeng av fysikk 2.

1 realfagspoeng er ganske mye. Gir IT 0,5 realfagspoeng, hvis du vet? Skjønner ikke så mye av de poengene jeg :oops: Jeg takler fysikk 1 veldig greit, men da har jeg jobbet ganske mye med faget også. På en annen side synes jeg fysikken er veldig spennende, så motivasjonen er nok ikke noe problem. Blir 4 i fysikk 2 bedre enn 5 i breddeidrett/IT med tanke på at man får 1 realfagspoeng?

Virkelig ikke lett å valg dette :|
Takk for rådene! :wink:

Brukbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2010 av Yngevege (Slettet)

Hvis du har ca 20 karakterer på vitnemålet er 1 karakters forskjell ca 0,4 poeng. Da er fysikk 2 greiere å ha, siden du får 1 poeng. (Med forbehold om at jeg har regnet riktig)

Skriv et svar til: Programfag vg3

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.