Akkurat nå er 29 pålogget.

Kjemi

Kjemi-vanskelig?

19. mai 2010 av Miranda (Slettet)
Hei!

Jeg har planer om å søke vetrinær utdannelsen i utlandet. Til opptaksprøven er det kjemi og biologi som kreves har jeg sett.

Det jeg lurer på er om Kjemi er vanskelig- (kreves kjemi 2).? Jeg er absolutt ikke smart i matte og kjemi har jeg aldri hatt. Men til gjengjeld er jeg målbevisst og disiplinert og er villig til å jobbe hardt for å nå målet mitt. Tar jeg kjemi- så er det en vei og dvs jeg MÅ klare det. Må klare det til neste år, da det er da jeg søker til utlandet. Og jeg vil eller kan vente lenger, da jeg er såpass gammel føler jeg;) Så for meg betyr dette utrolig mye.
Så hva er erfaringer med det som kanskje ikke er så flinke i matte, kjemi etc, vil de med riktig vilje og dedikasjon for det klare det?
Jeg mener jo at man klarer det man vil! men blir bare litt nervøs- redd for at kjemi er vanskelige greier....

Jeg kommer jo også til å måtte fremføre det på engelsk antar jeg ift den opptaksprøven som taes i f b med vetrinærutdannelse i utlandet?
Håper noen kan svare meg på dette:)


Brukbart svar (0)

Svar #1
19. mai 2010 av hakkemann (Slettet)

Hei! Kjemi 2 inneholder syre/base, redoks, kvalitativ analyse av organiske og uorganiske stoffer, noen analysemetoder, litt om proteiner, fett og karbohydrater, så er det vel elektrokjemi og moderne kjemi. Alt dette er fint mulig å forstå, men det forutsettes at man har gode forkunnskaper, så hvis du ikke har hatt kjemi 1 anbefaler jeg deg å ta det. Faget inneholder ikke noe vanskelig matematikk, det vanskeligste er vel annengradslikninger. Faget er etter min mening er ikke noe vanskelig, det spørs bare hvor mye tid du gidder å bruke på det.

Brukbart svar (0)

Svar #2
19. mai 2010 av Kjemi-n00b (Slettet)

Kjemi 2, så vel som Fysikk 2, regnes av mange (som jeg kjenner, og meg selv inkludert, som har hatt begge fagene, dog da de ble vetegnet hhv. 3KJ og 3FY) som de mer arbeids-/tidkrevende fagene, som krever ikke helt ubetydelige mengder intellektuell kapasitet for å oppnå toppkarakterer.

Problemet med spørsmålet om hvorvidt noe er vanskelig er at dette beror på så mange ulike forhold, bl.a. din intelligens, arbeidsvilje, ditt "anlegg" for realfag og ikke minst i hva man legger i begrepet "vanskelig".

Jeg er ellers enig med hakkemannens karakterisering av faget. I mange tilfeller/fag kommer man et godt stykke på vei med god arbeidsvilje og -innsats, men jeg tror at hvis det er toppkarakterer som er målet så må det mer til, herunder intellekt og (en viss) interesse for faget.

Det sies jo at alt er lett så lenge man kan det.
Jeg vil uansett ønske deg lykke til med dette faget/kurset om du skulle velge det, og jeg er helt sikker på at du vil klare det (les: bestå) med god arbeidsinnsats! :-)

Svar #3
19. mai 2010 av Miranda (Slettet)

Takk for svar:)

Nei jeg må nok antageligvis ikke ha toppkarakterer i dette faget, men jeg må jo forstå det da jeg skal ta en muntlig og skriftelig prøve i det. Og det på engelsk.
Og ja jeg må ta kjemi 1 også.
Fikk 5 i vanlig matematikk på videregående for mange år siden. Ellers tok jeg 2 MY en gang men var nok langt overhodet ikke dedikert til det faget. Fikk her 3. Dårlig.
Biologi 2 fikk jeg 6 og biologi 3 fikk jeg 4.
Vil si min intelligens er middel. ( vel det er vel kanskje ikke så lett for dere å definere det heller, altså hva middels er) For hva er middels... vet ikke hva jeg skal si.
Er jo tidligere utdannet fysioterapeut, legesekretær men drømmen har alltid vært å jobbe med dyr!
Nei jeg tror jeg skal klare det. Får skaffe meg en privat lærer og sitte med nesa i boka fra morgen til kveld. seriøst. Jo jeg skal nok klare det skal dere se! må oppmuntre meg selv vet dere:)

Brukbart svar (0)

Svar #4
19. mai 2010 av SmartPenguin (Slettet)

Lykke til! :-) Du klarer det nok sikkert hvis du virkelig tror på deg selv og prøver så godt du kan! :wink:

Best wishes!

Pingu<3

Brukbart svar (0)

Svar #5
19. mai 2010 av Yngevege (Slettet)

Tja, mye er vel sagt her.. Har to ting å legge til.

1. Du må ha jerndisiplin på deg selv. Sette klare mål og følge dem.
2. Du må ha tid. (eller kompansere med enda mer jerndisiplin for å skaffe tid.)

Selv er jeg privatlærer på hobbybasis og jeg tror du kan klare en treer i faget om du er gjennomsnittlig kvikk i hodet. Med tid og innsats tror jeg du kan klare en femmer. Dette krever dog mye av deg.

(foressten.. Om du bor i Tromsø kan jeg godt være din privatlærer  :-P )

Skriv et svar til: Kjemi-vanskelig?

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.