Akkurat nå er 8 pålogget.

Biologi

Biologi 2 eksamen - skriftlig!!!

21. mai 2010 av SmartPenguin (Slettet)
Hei folkens! :-)

Jeg skal opp i biologi 2 eksamen skriftlig på førstkommende tirsdag. Jeg gruer meg litt, siden jeg ikke har kommet skriftlig i dette faget før. Kom opp i muntlig biologi ifjor, og fikk 5er, men skriftlig eksamen høres så mye vanskeligere ut, siden man må kunne alt fra hele boka.

Har dere noen tips over hva jeg  burde lese mest på og hva jeg burde konsentrere om mest? Hvordan burde jeg øve meg? Har tenkt å løse mange gamle eksamensoppgaver og slikt, men er det noe mer dere anbefaler?

Takker for all slags hjelp :lol:

Ha en fin dag videre! :wink:

Brukbart svar (0)

Svar #1
22. mai 2010 av hakkemann (Slettet)

Hei, jeg har hatt eksamen i biologi 2. Den er som du sikkert vet todelt, en del uten hjelpemidler, og en del med hjelpemidler. Del 1 er ganske grei dersom du leser nok, og man bør helst ikke tape noen poeng her, da dette er spørsmål av en ganske generell og enkel karakter. Del 2 stiller litt høyere krav. Fordi alle hjelpemidlene er tillatt, og det er begrenset hva de kan spørre om, stilles det store krav til at kandidaten klarer å velge ut det som er relevant, samtidig som det ikke blir en ren kopi av læreboka. Slik jeg har forstått det er DNA alltid populært å bli spurt om, og også det økologi-drittet :) Det kan være en fordel å ha en god journal med forsøk med seg, samtidig som du kanskje bør ha med deg pensum som går litt utenfor, da de som lager eksamen liker å presentere noen nøtter i del 2. Masse lykke til

Svar #2
23. mai 2010 av SmartPenguin (Slettet)

Hei hakkemann :-)

Tusen takk for informasjonen.
Vi har ikke hatt noen forsøk i år i biologi, så jeg vet ikke helt hvilke journaler med forsøk man burde ha med seg :| noen tips?
Men de som lager eksamen har da ikke lov til å spørre om ting som ikke er i pensum??! Det er jo ikke lov. Hm.. ble litt nervøs nå jeg=/

Anyhoo, takk for hjelpen du! Håper du svarer igjen! :lol:

Brukbart svar (0)

Svar #3
23. mai 2010 av hakkemann (Slettet)

Jeg har nok vært for snar i mine uttalelser. Det jeg mente var at det er oppgaver der du må anvende kunnskapene dine, oppgaver som du ikke kan finne ved å lete i læreboken. Hva angår forsøk har jeg dessverre slettet mine, men tror du kan finne noen på www.oysk.com og ellers er det bare å google så blir du svært klok svært rask :) Ellers står det jo en del forsøk etter hvert kapittel i bios 2 boken hvis du bruker den. Husker vi skulle forklare et forsøk hvor et enzym virket, og det står bl.a. i boken, men igjen kan det nok trekke opp om man har noe som ikke majoriteten har.

Svar #4
23. mai 2010 av SmartPenguin (Slettet)

Takk for hjelpen!! :-D

Et spørsmål til: Da du hadde eksamen, var det for hånd eller på pc, eller både og? Vi har ikke fått noe spes info om det, så er litt usikker.

Kan hende det varierer fra skole til skole da, men men :wink:

Hava a nice day<3

Brukbart svar (0)

Svar #5
23. mai 2010 av hakkemann (Slettet)

På alle eksamener i kunnskapsløftet er det tillatt med alle hjelpemidler utenom kommunikasjon. Dvs det er lov til å ta med seg bærbar pc f.eks og i kunnskapsløftet kan man velge om man vil skrive på data eller ikke. Så det er bare å lagre alt du kommer over :)

Svar #6
24. mai 2010 av SmartPenguin (Slettet)

Hei igjen, og takker for svar!

Håper virkelig det går bra på eksamen i morgen! :-)

Ha det bra!=)


Skriv et svar til: Biologi 2 eksamen - skriftlig!!!

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.