Akkurat nå er 12 pålogget.

Kjemi

Kjemi 1 vanskelig?

22. april 2011 av laracroft (Slettet)
Skal begynne på bioingeniør studiet til høsten og har da opptakskravene for å komme inn.
Opptakskravene er R1/eller S1+S2 pluss BIO1 eller FYS1 eller KJE1. Jeg har BIO1 og 2MY (R1). Det står jo inne på sidene til denne skolen at det alltids er elever som ikke har hatt kjemi tidligere og derfor er studiet lagt opp etter det. Men likevel lurer jeg på: Er kjemi1 vanskelig? Jeg har jo ikke kjemi i det hele tatt og vet heller ikke hva kjemi 1 innebører. Jeg har tatt eksamen i 2MY og fikk 3 og har 5 i vanlig matematikk.
Kan nok kalle meg midt på treet tror jeg. Er jo ikke helt blåst heller. Jeg vet kanskje det kan være vanskelig for dere å svare på, det kommer jo an på intelligens, motivasjon, interesse etc. men likevel håper jeg noe tar bryet å svarer meg, takk:)
Jeg har jo aldri vært noe fan av realfag og vil heller ikke påstå at jeg har "superanlegg" for det men er heller ikke dum nei!!!. Men utifra opptakskravene og det de sier på internettsidene sine om studiet at det er alltids noe som ikke har tatt kjemi og derfor er det studiet lagt opp etter det. Men uansett blir jeg litt nervøs  for det, for igjen er kjemi 1 vanskelig? Det er jo så mange meninger der ute- noen synes det er vanskelig og andre synes det er lett. Men det må vel gå an å ha en viss objektiv mening om det eller?

Brukbart svar (0)

Svar #1
22. april 2011 av sentral (Slettet)

Kjemi 1 hadde jeg i fjor.

Kjemi 1 har mye stoichiometry (likninger molregning osv osv), så det gjelder å ha en viss sans for logikk, forstå hva som skjer, du må gjerne kunne litt matte, det er en fordel (jeg hadde R1 på daværende tidspunkt og 1T før, og er du god i det kan du føle deg 2 steg foran alle andre). Det er lite organisk kjemi (som er det vanskeligste for mange).

Subjektivt synes jeg kjemi 1 var latterlig enkelt, spesielt matematikken, men mange i klassen mente at det var veldig vanskelig. Jeg er personlig glad i matematikk, og det gikk igjen at de som kunne matte klarte seg LITT bedre enn de andre. Forøvrig hadde jeg både R1, Biologi 1, og Fysikk 1 samtidig som Kjemi1 og det kan være grunnen til at var litt enkelt for min del da disse realfagene henger mye sammen.

Objektiv-sett, er kjemi 1 verken lett eller vanskelig. Hvis du tenker på 10 som skala for vanskelighet, var det objektive synspunktet om kjemi 1 etter min mening i min klasse på 6-7/10. Har du litt sans for logisk tankegang vil det gå veldig bra så lenge du står på og fordøyer stoffet.

Skriv et svar til: Kjemi 1 vanskelig?

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.