Akkurat nå er 12 pålogget.

Kjemi

HJELP! EKSAMEN

23. mai 2011 av Ake (Slettet)
Hei! Det er en oppgave jeg rett og slett ikke får til. Jeg har eksamen imorgen og jeg vet ikke hvordan jeg kommer fram til svaret! Jeg har prøvd alt men får det ikke til. Så kunne noen vær så snill å hjelpe meg??

Her er oppgaven:
Vi skal bestemme sammensetningen av en saltblanding som består av kobber(II)klorid og kaliumnitrat. Vi løser 0,500g av blandingen i vann og titrerer med 0,102 mol/L søvnitratløsning. Forbruket er 23,25 cm3. Beregn masseprosent av kobber(II)klorid i saltblandingen.

Takk på forhånd!!

Brukbart svar (0)

Svar #1
23. mai 2011 av sentral (Slettet)

Det som skjer er at du får utfelling av sølvklorid. Men det jeg synes er rart er at de ikke bruker en indikator her. Går ut i fra at det er kromat i løsningen. Men tilbake til saken:

stoffmengden sølvnitrat er lik stoffmengden kloridioner
stoffmengden kobberklorid er halvparten stoffmengden kloridioner

Sånn litt raskt og upresist, ca 1,2 mmol kobberklorid, hvis jeg husker riktig har kobberklorid en molarmasse på 134,45. Så massen kobberklorid blir 1,2*10^-3 * 134,45 som er sånn ca. 0,160g kobberklorid.

Du fikk vite at du hadde 0,500g saltblanding. 0,160g av dette er kobberklorid. Da har jeg utelukket all urenheter. Dette er ren teoretisk (og gjerne litt feil).

Går ut i fra at dette er kjemi 1. Lykke til på eksamen og si fra hvis noe er uklart.

Skriv et svar til: HJELP! EKSAMEN

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.