Akkurat nå er 2 pålogget.

Fysikk

Fysikk2 - Muntlig

14. juni 2011 av Jesta (Slettet)
Jeg har vært så heldig at jeg har komt opp i fysikk2 til muntlig eksamen :)
Derfor lurer jeg på om det er noen som har noen tips å komme med, ting jeg burde lese ekstra nøye og så videre. Hvis noen har vært oppe i det selv, og husker noe spesielt fra eksamen, så hadde jeg satt stor pris på om noen kunne dele erfaringene fra det.

All hjelp settes stor pris på  :mrgreen:

Brukbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 av Gelali (Slettet)

Jeg kommer også mest sannsynlig opp i fysikk 2 muntlig  :-)
Jeg anbefaler deg å lese på kvantefysikken(fotoelektrisk effekt, comptoneffekten, sammenfiltrede fotoner, Heisenbergs uskarphetsrelasjoner etc.) og relativitetsteorien og konsekvensen av det i dagliglivet. Du burde også kunne trekke frem praktiske eksempler av for eksempel tidsforlengelse, hvor får vi bruk for det? I tillegg er røntgen, MR, massespektrometer og slike utstyr veldig relevant til en muntli eksamen(kunne prinssipene).

Lykke til!

Svar #2
15. juni 2011 av Jesta (Slettet)

Tusen takk for svar, var noen ting der jeg ikke har satt meg helt inn i enda.

Når du sier konsekvensen av relativitetsteorien i dagliglivet, mener du da satelitter og slikt? - Dette er noe jeg ikke har satt meg godt nok inn i, merker jeg. Kunne du forklart litt, eller satt meg i riktig retning på hva jeg må sette meg inn i? :)

Lykke til, til deg også!

Brukbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2011 av Gelali (Slettet)

Når du sier konsekvensen av relativitetsteorien i dagliglivet, mener du da satelitter og slikt?

Jepp, hvilket konsekvenser har den generelle relativitetsteorien for satelitter? Og særlig GPS-satelitter.

Dette er noe jeg ikke har satt meg godt nok inn i, merker jeg. Kunne du forklart litt, eller satt meg i riktig retning på hva jeg må sette meg inn i? :)


Hvis du ennå ikke har satt deg inn i de, burde du iallefall prøve å lese de slik at du vet prinsippene slik at du ikke blir blank når du får spørsmål om de. Men du må for all del ikke glemme de andre kapitlene i boka. Prøv å gå gjennom lærestoffet, uten å se i boka. Dermed får du en bedre oversikt over det du ikke kan. Et godt tips er å bruke læreplanmålene som utgangspunkt, og ut i fra de gjøre denne repetisjonen.

Svar #4
15. juni 2011 av Jesta (Slettet)

Jeg har satt meg "godt" inn i det meste, men jeg går for god karakter, så da er det ikke noe som er nok for meg å kunne :)

Tusen takk for alle tipsene, de har komt godt med :)

Brukbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2011 av Gelali (Slettet)

Veldig bra! Man skal alltid satse mot den beste karakteren.

Får du ha lykke til i morra da ;) del gjerne oppgavene med oss som ennå ikke har hatt eksamen ^^ Settes stor pris på!

Svar #6
16. juni 2011 av Jesta (Slettet)

Vi fikk 2-3 læreplanmål som skulle gjøres med 30 minutters forberedelse, i tillegg var det også lagt inn en oppgave her, som var sentralt til et av temaene. Vi fikk i tillegg også et forsøk her.

Etter disse var presentert, fikk vi et tema til, som var uten forberedelse, og her gikk det helt vest for meg, husket ikke mange formler innenfor elektrisk felt, og stresset veldig :p


Læreplanmålene jeg fikk var:
"beskrive banen til en partikkel ved hjelp av parameterframstilling, og bruke derivasjon og integralregning til å regne ut posisjon, fart og akselerasjon når en av de tre størrelsene er kjent"
og
"gjøre rede for Einsteins forklaring av fotoelektrisk effekt, og kvalitativt gjøre rede for hvordan resultater fra forsøk med fotoelektrisk effekt, comptonspredning og partiklers bølgenatur representerer et brudd med klassisk fysikk"

- Veldig greie temaer :)

Lykke til, til deg! ;)

Skriv et svar til: Fysikk2 - Muntlig

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.