Akkurat nå er 48 pålogget.

Debatt

Fra Pi til Tau?!

30. juni 2011 av Yinyang (Slettet)
Ta en titt på denne linken...
http://www.dagbladet.no/2011/06/29/nyheter/matematikk/forskning/utdanning/innenriks/17115063/
Hva er deres mening om dette?
For min del er jeg litt sjokkert og skeptisk over at det har oppstått store diskusjoner om at pi kan bli byttet ut med Tau/2pi (6,28) bare fordi 3,14 er feil tall å bruke :| 

Brukbart svar (0)

Svar #1
02. juli 2011 av sentral (Slettet)

Det er nok ingen "store" diskusjoner om dette, det er bare db som overdramatiserer.

Her er noe annet jeg har tenkt på i det siste:

Gitt at Pi er et uendelig tall, det betyr at det er uendelige kombinasjoner av tallrekker i tallet Pi. Noe som må bety at sannsynligheten for å treffe et viss tallrekke er 1 uansett hvilket tallrekke det er. Det betyr at alle tallrekker/tallkombinasjoner må eksistere i Pi. Jeg vet ikke om noen har tenkt på det før, men hva med å visualisere dette og se hvor disse tallrekke oppstår, fordi på et eller annet tidspunkt må dette gjenta seg. Hva med å lete etter mønster i gjentakelsesadferden? Poenget er at i ren kombinatorisk sammenheng vil man kunne få et bestemt antall tallkombinasjoner for x tall i y rekke. Enhver kombinasjon må vel gjenta seg på et eller annet tidspunkt da Pi->uendelig.

Jeg laget et program for å teste det, men datamaskinen krasjet fordi den ikke var i stand til å ta så store kalkuleringen. Jeg tror med verdens beste datamaskin, ville det kanskje tatt 10 - 20 år før man kunne "se" noe.

Brukbart svar (0)

Svar #2
22. november 2011 av Magnus (Slettet)

Se hva da? Det stemmer at alle følger av tall vil opptre i pi med sannsynlighet 1.

Brukbart svar (0)

Svar #3
22. november 2011 av sentral (Slettet)

Se hva da? Det stemmer at alle følger av tall vil opptre i pi med sannsynlighet 1.


Da må det bety at disse rekkene forekommer mer enn 1 gang hvis du fortsetter lang nok. Og hvis det stemmer, så finnes det kanskje noe struktur i sekvensen disse rekkene kommer i? Hvis ja, så kan det f.eks være en konstant "avstand" eller en variabel "avstand" som kan beskrives som en funksjon (av hva som helst relatert). Dette er ren fantasi, men jeg ser for meg at man må gå uendelig langt ut i pi og observere dette i et perspektiv som kanskje er vanskelig å forestille seg. Hvis det til og med ikke er mulig å beskrive dette ren matematisk, kan man prøve å "se" dette ren visuelt. Trenger kraftige maskiner for å få det til.

Skriv et svar til: Fra Pi til Tau?!

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.