Akkurat nå er 48 pålogget.

Fysikk

Fysikk oppgave

14. september 2011 av solen (Slettet)
A golfer, standing on a fairway, hits a shot to a green that is elevated 8.30 m above the point where she is standing. if the ball leaves her club with a velocity of 57 m/s at an angle of 35 degrees above the ground, find the time that the ball is in the air before it hits the green.

V=57 m/s               
V0y = 32,7 m/s
V0x = 46,7 m/s
y(?) = 8,3 m
ay = 9.8 m/s^2

Sitter litt fast på denne oppgaven! Skulle gjerne hatt hjelp med hvordan man finner Vy og tiden T som i fasiten er oppgitt til å være 6,41s. Det jeg har problemer med er å løse oppgaven med bevgelsesligningene når jeg har to ukjente. altså det å kombinere to ligninger...

f.eks t=(Vy-Voy/a) der jeg forsøkte å sette det inn i Vy = Vo +at

Brukbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 av Jesta (Slettet)

Du kan bruke formelen
(Veiformel 2)

der
 
 


Løs med hensyn på t som en annengradslikning


Svar #2
15. september 2011 av solen (Slettet)

Takk for svar :-) men er fortsatt noe jeg ikke forstår...hvorfor bruker du ay=-g ? Jeg satte positiv retning oppover og brukte positiv verdi for akselerasjonen i y-retningen. 

men bruker jeg positiv verdi får jeg heller ikke rett svar... :-( noe jeg gjorde da jeg brukte negativ. MEN da jeg løste den som en 2. gradsligning fikk jeg to svar: 6,41 som stemte overens med fasiten og 0,264 (?) som også fungerer som t når jeg bruker den i ligningen  :roll: 

Blir litt i tvil om når jeg skal bruke -9,8 eller 9,8 fordi trodde det var viktig at enn brukte samme fortegn på hastigheten og akselerasjonen osv...

Brukbart svar (0)

Svar #3
15. september 2011 av matsorz (Slettet)

hvis du har satt positiv retning oppover kan jo ikke tyngdeakslerasjonen være positiv..den trekker deg ned mot jorda, altså negativt fortegn

Brukbart svar (0)

Svar #4
16. september 2011 av Jesta (Slettet)

Jeg vil anbefale deg å tegne en figur, det er ofte lurt for å lettere se sammenhenger :) Da ser du at farten virker skrått oppover, mens g virker rett nedover, og da får den negativt fortegn dersom du definerer oppover som positiv retning.


For å sjekke hvilken verdi av t som skulle være aktuell, kan du sette inn i x-komponenten å se avstanden. Grunnen til at du fikk to positive svar er fordi du finner der y=8,30m, da får du også tiden mens den beveger seg oppover i det skråe kastet. Dette ser du tydelig om du tegner en figur!

Skriv et svar til: Fysikk oppgave

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.