Kjemi
reduksjon av fosfat og kalium i eksisterende matvarer
12. oktober 2011 av
Dialyse (Slettet)
Matvarer inneholder naturlig disse stoffene, som også kroppen trenger.
Fostfat er også tilsatt, for å oppnå forskjellige effekter.
Ved nedsatt nyrefunksjon blir nivåene farlig høye, 1 kilo druer kan for eksempel være dødelig.
Stoffene reduseres ved osmose i forskjellige former for dialyse.
Det vil være radikalt mye bedre å redusere verdiene, før man spiser matvarene.
Over flere år har vi spurt sykepleiere og leger, ernæringsfysiologer osv, men det er nærmest ingen kunskap tilgjengelig. Medisinsk fokus er på en måte opprydding, behandling av det intruffne.
Pølse er trolig tilsatt fosfat for å holde vekten med mer på produktet. En slik pølse øker vekten 1-2 kilo på en dag for dialysepasient. Dette kan være svært problematisk fordi vekten blir missvisende.
For eksempel er melk en viktig matvare, men forbudt pga fosfatinnhold. Hvis man lager seg kakao, og rørepinnen trekker til seg, nøytraliserer, evt. omdanner fosfat og kalium slik at det ikke opptas i systemet, så er det løst.
Når man koker poteter, lar man dem stå litt i vann, som ved osmose utjevner verdiene, matvaren får da lavere innhold.
Vi ønsker å speede opp prosessen, med tiltak for flere matvarer.
Det vil gi langt bedre livskvalitet for tusenvis av pasienter, helsen vil bedres, kostnader reduserers, samt mindre plager for pasient.
Fostfat er også tilsatt, for å oppnå forskjellige effekter.
Ved nedsatt nyrefunksjon blir nivåene farlig høye, 1 kilo druer kan for eksempel være dødelig.
Stoffene reduseres ved osmose i forskjellige former for dialyse.
Det vil være radikalt mye bedre å redusere verdiene, før man spiser matvarene.
Over flere år har vi spurt sykepleiere og leger, ernæringsfysiologer osv, men det er nærmest ingen kunskap tilgjengelig. Medisinsk fokus er på en måte opprydding, behandling av det intruffne.
Pølse er trolig tilsatt fosfat for å holde vekten med mer på produktet. En slik pølse øker vekten 1-2 kilo på en dag for dialysepasient. Dette kan være svært problematisk fordi vekten blir missvisende.
For eksempel er melk en viktig matvare, men forbudt pga fosfatinnhold. Hvis man lager seg kakao, og rørepinnen trekker til seg, nøytraliserer, evt. omdanner fosfat og kalium slik at det ikke opptas i systemet, så er det løst.
Når man koker poteter, lar man dem stå litt i vann, som ved osmose utjevner verdiene, matvaren får da lavere innhold.
Vi ønsker å speede opp prosessen, med tiltak for flere matvarer.
Det vil gi langt bedre livskvalitet for tusenvis av pasienter, helsen vil bedres, kostnader reduserers, samt mindre plager for pasient.
Skriv et svar til: reduksjon av fosfat og kalium i eksisterende matvarer
Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no?
Klikk her for å registrere deg.