Akkurat nå er 39 pålogget.

Debatt

Hva skal jeg bli?! :-)

13. mars 2006 av johanne (Slettet)
Den vanlige klisjeen, hva faen skal man bli? Jeg vet at jeg vil holde på med realfag, spesielt matte, og jeg er rimelig sikker på at det blir ingeniør.

Men, jeg har ingen yrkesfag fra før av, og jeg har inntrykk av at de som f.eks har fagbrev i elektro og ingeniørgrad i elektro stiller foran en person med kun ingeniørgraden? virker hvertfall veldig logisk, og ettersom jeg har allmennfag så er det en del linjer som blir mindre aktuelt, har ikke lyst å havne bakerst i jobbsøkerbunken.

Hva står igjen for en stakkars allmennfagselev da? Data? Petroleum? Geomatikk?

Har ingen store interesserer innen noen av feltene, annet enn realfagene, men jeg har stor tro på at en blir interessert i det man ender opp med å ta.

Hadde vært fint med en side hvor alt dette var presentert, litt om alle ingeniøryrkene, forutsetninger, lønn, osv. Jobbfeber.no er greit nok, men alle linjene er ikke utdypet. Noen som vet om en slik side?

15.April nærmer seg med stormskritt, og nå gjelder det å velge rett :-)

Brukbart svar (0)

Svar #1
13. mars 2006 av Magnus (Slettet)

Nå lønner det seg vel å ta en sivilingenør-utdannelse når man først er i gang? Da stiller man hvertfall foran konkurrantene med ingeniørgrad i elektro.

Hvis du er spesielt opptatt av matematikk kan jo kanskje realfagslinja matematikk og statistikk være noe for deg? Eventuelt kan du ta matematikk og fysikk og deretter industriell matematikk. Begge disse to linjene er på NTNU.

UiO har vel vært universitetet som har vært best på dette med å studere ren matematikk. Dette kan du da gjøre ved et av deres realfagsstudier.

Nå vet ikke jeg hvordan du stiller, men mange jenter har større interesse for biofag og kjemi enn hva gutter har. Kanskje biomatmatikk er noe for deg?

Mulighetene er selvklart mange, men når det kommer til teknologi er NTNU norges flaggskip!

Brukbart svar (0)

Svar #2
22. mars 2006 av kjemi-stine (Slettet)

Heisann...

Snublet over denne siden ved et feiltak. Svært imponerende :). Gikk selv på Rælingen for noen år siden, og går nå 1.klasse siv.ing i kjemi- og bioteknologi i Trondheim. Dersom du liker realfag, kom deg til Trondheim. Som siv.ing har du all verdens muligheter. Ingen grunn til å nøle...

Stine

-som digger kjemi (og dersom noen trenger hjelp...)

Brukbart svar (0)

Svar #3
22. mars 2006 av Karlsen (Slettet)

kjemi-stine, hadde du anaylse 1 i fjor?

Brukbart svar (0)

Svar #4
22. mars 2006 av kjemi-stine (Slettet)

Heisann

Det var mye som skjedde på dette forumet, og jeg som egentlig burde sitte å lære meg bjerrum-diagram...

Hadde ikke analyse 1, tror jeg i alle fall... og sannsynligheten tilsier at når jeg ikke vet om jeg har hatt så har jeg høyst sannsynlig ikke det. Hadde mange andre morsomme fag da :)

Spørsmål? Hvordan svar man på "private" meldinger?
Burde kanskje ikke si noe stygt om lærer på Rælingen dersom de er innom å sjekker... Men Mangnus jeg gikk ut i 2004 (hjelp er gammel), og hadde Marit i kjemi, og Engelsen i matte og fysikk. Gode tider det...og jeg som trodde jeg hadde mye å gjøre da :?

Stine

-særdeles imponert over realfagselevene på Rælingen

Brukbart svar (0)

Svar #5
22. mars 2006 av Magnus (Slettet)

Du kan eventuelt bare trykke på "PM"-knappen som er under alle mine innlegg, eller trykke på "svar på denne beskjeden".

Åja. Har Engelsen i fysikk nå jeg :)

Skriv et svar til: Hva skal jeg bli?! :-)

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.