Akkurat nå er 52 pålogget.

Debatt

Fagvalg VG3 :S

19. februar 2012 av tonje94 (Slettet)
Har nå R1, fysikk 1, kjemi 1 og biologi 1. Neste år SKAL jeg velge R2. Siden jeg ikke hadde språk på ungdomsskolen, må jeg ha det på VG3, om jeg da ikke tar det som privatist. Har tenkt å gå på NTNU, og hører at fysikk 2 kommer godt med.

Hvilket fag bør jeg ta(kjemi2/fysikk2)? Har 6 i begge fagene i år.
Om jeg vil ha begge kan jeg ta språk som privatist, men vet ikke om det blir veldig mye å ha R2, Kjemi2, Fysikk2 og samtidig ta spansk som privatist?

Brukbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2012 av Martin (Slettet)

Det betryggende er at grunnkursene på universitetet starter med å raskt gå igjennom pensummet fra videregående som er relevant for kurset, slik at alle er enige om det grunnleggende. Derfor klarer du deg selv om du for eksempel ikke tar fysikk nå, men ender opp med å ta et fysikkemne senere. Likevel er det selvsagt mer komfortabelt å ikke begynne på bar bakke når du begynner på studiene.

Hvis du vet hvilket studie du har tenkt deg, er det lettere å avgjøre hvilket fag som er det optimale, men jeg vil tippe at fysikk kommer til nytte i flest emner.  Personlig hadde jeg valgt det jeg liker best (og gjorde det best i) som her ville vært kjemi. Uansett vil ikke ett ekstra fag være uoverkommelig, med tanke på at du allerede har gjort det bra i to av dem.

Skriv et svar til: Fagvalg VG3 :S

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.