Akkurat nå er 16 pålogget.

Fysikk

Trenger tips til Fysikk 1 eksamen som privatist

13. september 2012 av Monabella (Slettet)
Hei, alle fysikere  :mrgreen:

jeg skal ta fysikk 1 som muntlig eksamen (privatist) og trenger tips og råd til hvordan jeg bør forbrede meg i dette faget?

Jeg leste kapittel 1 igår som omhandler bevegelseslikninger. Idag har jeg tenkt å regne oppgaver for dette kapitlet.

Sentrale ting i dette kapitlet er vel bevegelseslikninger, fritt fall, Galileos eksperiment og psydovitenskap (astrologi), hypoteser etc.

Kan noen gi meg tips til hvordan jeg skal få mest mulig pensum fra dette kapitlet inn i minnen.

Brukbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 av Zeph (Slettet)

Hei Monabella!

Det første jeg anbefaler deg, er å se på kompetansemålene dine du har for faget. De står normalt sett i læreboka di. Hvis ikke, kan du google ¨Kompetansemål Fysikk 1¨.

Det er viktig at du regner masse oppgaver. Oppgaver er nøkkelen til suksess i fysikk, spesielt i tema som mekanikk ( bevegelse) og Arbeid, krefter, astrofysikk etc. Fysikken er for mange et vanskelig fag, men med rett innstilling og masse oppgavearbeid så går det veldig greit. Husk, du kan ikke lese deg til fysikk :)

På eksamen vil du først få et tema, normalt sett et relativt stort tema, som for eksempel ¨
Astrofysikk¨o.l . Her får du 30 minutter på å forberede deg til å lage et foredrag på 15 minutter, hvor du skal dekke så mange aspekter av astrofysikken som mulig. Det viktigste er at du forklarer grundig.

I del to varierer det litt. I enkelte fylker i landet MÅ man presentere et forsøk, altså demonstrere det på et vis. Det er bestemte forsøk som står oppført i læreplanen på fysikk 1. Du kan finne informasjon om disse forsøkene på privatistweb.no hvis det skal være nødvendig. Disse kan være vanskelige å få gjort på egenhånd, men internett presenterer ofte gode muligheter til å finne identiske eller lignende forsøk. I andre kommuner blir du trukket ut til et emne til mens du har eksamen. Der får du ingen forberedelsestid, og du må bare si det du kan. Her er ikke kravene til kunnskap like store som i del 1. Denne delen fungere som en dialog mellom deg og sensor. Altså ikke noe foredrag.

Siden du tar privatist i fysikk 1 uten undervisning (som jeg forstår det), vil jeg anbefale deg å kjøpe studiebok i fysikk 1. Der får du flere og mer utfordrende oppgaver som skal dekke mer av det du bør kunne til eksamen. Kan hende dette er mer relevant hvis du skal ta fysikk 2.

Hvis det er noe mer du lurer på , ikkje vær redd for å spørre videre.

Mvh

Skriv et svar til: Trenger tips til Fysikk 1 eksamen som privatist

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.