Akkurat nå er 21 pålogget.

Kjemi

Privatisteksamen i Kjemi 1

18. oktober 2012 av potetmonster (Slettet)
Hey!  :-D

Jeg har meldt meg opp som privatist i kjemi 1, og lurer på om noen her har noen erfaring fra denne eksamenen? Slik jeg har forstått det, blir det en slags "fagsamtale" med en eventuell øvelse som skal avholdes. Forberedelsestiden på 30 minutter stresser meg fælt, og er 100% selvlært på pensumet. Har kjemi 2 på vgs dette året, men får ikke mye oppfølging hva angår kjemi 1. Den ene kjemilæreren planlegger å sette av litt tid til å demonstrere enkelte øvelser (blant annet titrering), de som står eksplisitt i læreplanen, men ellers virker det ikke som at det er garantert at den PRAKTISKE delen av eksamenen blir gjennomført. Eller?

Bør jeg forberede meg på oppgaveløsning? Er det noen deler av pensum som veier tyngre enn andre? Og når får jeg vite datoen jeg skal opp? :)

Håper noen kan gjøre meg opplyst her  :mrgreen:

Brukbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2012 av trigeminus (Slettet)

Datoen burde komme snart. Kjemi 2 har ivertfall blitt klargjort dato for.

Jeg hadde Kjemi 1 i fjor høst som privatist. Hadde ingen undervisning og fikk derfor ikke gjort noen forsøk heller. Hadde egentlig ikke store forventninger av den grunn.
Jeg fikk ivertfall et forsøk, og det tror jeg er noe du bør forvente. Men jeg ble ikke skremt av nivået. Følte meg veldig usikker under forsøket, og trodde at det gikk elendig. Men karakteren ble toppers, så min erfaring er ivertfall at de ikke krever så masse under utføringen av forsøket.

Vil anbefale å lese og samtidig skrive notater. Gjør gjerne en del oppgaver, men tror ikke det er nødvendig fokuser for masse på komplekse regneoppgaver osv., for det er tross alt en muntlig eksamen. Vil tro at det viktigste er forståelse og faktakunnskap, ikke regning. Dette kommer mer i Kjemi 2.

Svar #2
20. oktober 2012 av potetmonster (Slettet)

Hvilket forsøk fikk du? Og er det nærmest garantert at man har utstyr osv tilgjengelig? Det kommer jo an på eksamenslokalet... Men er det liksom slik at man trekker et tema, samtidig som selve eksamenen vil være en spørsmålsrunde knyttet til temaet, eller skal man faktisk forberede en slags presentasjon på de 30 minuttene man har til disposisjon? :s

Har forresten lest og skrevet sammendrag av alt stoffet i Kjemien stemmer. Dette begynner å bli en stund siden da, vi snakker sommerferien, men kommer til å ta det opp igjen når eksamen nærmer seg (sjekket nettopp, og har ikke fått dato ennå...). Det er dog noen ting som må pugges som jeg er usikker på om vil være nødvendig - blant annet dette med navnsetting av organiske stoffer... Kan det tenkes at jeg får dette som tema?

Brukbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2012 av Vesailius1994 (Slettet)

Jeg lurer litt på det samme:P Er det slik at vi skal regne oppgaver foran sensor eller er det slik at man bare skal forklare det som står i pensum? Er det noen som vet hvor mange uker før man får vite den dagen man skal ha eksamen?

Svar #4
23. oktober 2012 av potetmonster (Slettet)

Reposter denne!

Har hørt med ene av kjemilærerne her, han har inntrykk av at forsøkene veier relativt tungt... Så jeg har fått litt gjennomgang av blant annet titrering og sånt

Svar #5
26. oktober 2012 av potetmonster (Slettet)

Da var eksamensplanen kommet i posten. Til min forskrekkelse skal jeg opp allerede den 15. november... Og en lærer jeg har snakket med, har fortalt meg at forsøksbiten kan være avgjørende for karakteren. Jeg begynner nesten å frykte strykkarakter ettersom jeg knapt har hatt noen labøvelser... Er det noen som vet om jeg evt. får vite forsøket i løpet av forberedelsestiden, sånn at jeg i det minste kan forberede meg litt i hodet?

Skriv et svar til: Privatisteksamen i Kjemi 1

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.