Akkurat nå er 52 pålogget.

Kjemi

kjemi 1 privatist eksamen

31. oktober 2012 av m0803 (Slettet)
noe som har hatt privatisteksamen i kjemi 1 tidligere og har erfaringer å meddele? hva slags oppgaver kan komme og hva md forsøk?

Brukbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2012 av Munin (Slettet)

Ønsker også svar på dette i og med at jeg også har muntlig eksamen i neste uke :)

Svar #2
31. oktober 2012 av m0803 (Slettet)

jg håper at det kommer noe svar.

Svar #3
01. november 2012 av m0803 (Slettet)

munin, når har du eksamen i neste uke da. dato?

Brukbart svar (0)

Svar #4
02. november 2012 av Munin (Slettet)

Onsdag 7 november.

Dette går egentlig rett til helvete. Meldte meg opp i biologi og kjemi, fullførte biologiboken for ca 2 uker siden og har holdt på med kjemi siden, ca 2-4 timer hver dag. er på slutten av 8 kapittel nå med syrer og baser. hvis det er en ting jeg ikke liker med kjemi, så er det at du blir aaaaaldri ferdig med oppgavene! Tar jo så sykt lang tid. Stusser på om jeg rekker å bli ferdig med boken og repetere på 5 dager =/

Brukbart svar (0)

Svar #5
02. november 2012 av potetmonster (Slettet)

Jeg skal opp den 15. Har også laga en tråd ang det.

Men i http://realisten.com/smf/index.php?topic=4415.0
står det litt mer. De kjemilærerne jeg har konsultert (går vg3) har blant annet sagt at man skal forberede et slags "innlegg" som svar på oppgaven, altså egentlig bare snakke så mye og sammenhengende som mulig før spørsmålene kommer... Forsøket kan også veie tungt i vurderinga, og derfor har jeg prøvd å finne ut hvordan f.eks. rensing av vann og sånt foregår, ettersom dette konkrete forsøket står eksplisitt i læreplanen. Men siden blant annet ionebytteren og den andre vannrensegreia på skolelabben ikke har funka på en stund, er det flere kjemi1-elever som heller aldri har fått gjort dette forsøket...

Selv om jeg aldri har fått undervisning i kjemi1, føler jeg likevel at jeg har et godt grunnlag med halvveis kjemi2-kunnskap, som jeg kommer til å bruke etter beste evne. Ellers så har jeg lest og jobbet med "Kjemien stemmer", tatt masse notater og jobbet med en god del oppgaver. Det er selvfølgelig mye å huske på, men det går i grunn helt greit med rett studieteknikk.

Svar #6
02. november 2012 av m0803 (Slettet)

Jeg har eksamen på 10 november. Husk å fortelle meg om hvordan det gikk. hva slags oppgave du fikk og forsøk. Du klarer det sikkert hvis du har hatt kjemi 1 tidligere. jeg har selv ikke repetert noe særlig da jeg har hatt det på skolen skikkelig grundig. Men husk å legge ut din erfaring med en gang du er ferdig på eksamen. Massssse lykke til!!Hva satser du på forresten?

Svar #7
02. november 2012 av m0803 (Slettet)

jeg tror ikke vi får noe om vannrensing da det er et komplisert forsøk og det er bare 45 min per elev.

Brukbart svar (0)

Svar #8
02. november 2012 av potetmonster (Slettet)

Hva med påvisning av stoffer/kvalitativ analyse? Fellingsreaksjoner?... Eller titrering? Har hørt at titrering er et forsøk som går igjen på privatisteksamen, selv om dette også er relativt tidskrevende... Nei, er jo snakk om minst et titalls mulige forsøk man kan få, og jeg har aldri gjennomført noen av dem, så...

Svar #9
06. november 2012 av m0803 (Slettet)

lykke til på eksamen munin. husk å meddele erfaring fra eksamen når du er ferdig. håper du får topp karakter.

Svar #10
07. november 2012 av m0803 (Slettet)

hei munin åssen gikk eksamen? hva slags oppgave og forsøk fikk du?

Brukbart svar (0)

Svar #11
10. november 2012 av Munin (Slettet)

Hei og beklager sent svar, glemte helt!

Gikk ganske greit på eksamen, fikk en firer.

Det var ganske enkelt egentlig, den halvtimen du får på å forberede deg er gull verdt. Spørsmålene er ganske enkle, og man skal ikke regne ut noe som helst, man skal bare forklare. Så det er viktig at man har de faglige ordene og uttrykkene riktig. Jeg personlig er ikke så veldig flink å uttrykke meg med ord, så hadde jeg hatt en skriftlig eksamen hadde jeg nok gjort det mye bedre.

Forsøket var ganske enkelt og, man skal ikke gjøre noe, kun forklare (ihvertfall var det slik hos meg). Jeg har aldri vært i en lab før, så jeg visste ikke hva noe av utstyret dem brukte het, så jeg fikk minustrekk for det.

Kom opp i kapittel 7, verste kapitellet for min del, og så spurte de en del om kapittel 8. Har du lyst til å gjøre det bra på muntlig trenger du ikke å øve noe særlig mer på oppgavene, bare les og sørg for at du kan stoffet bra nok :)

Svar #12
10. november 2012 av m0803 (Slettet)

Flaks da jeg kom opp i kap 7. Oppgaven var om faktorer som påvirker reaksjonsfart. Forsøket var forbrenning av magnesiumbånd. Fikk 6 da. Ikke noe å være redd for når det gjelder kjemi eksamen, men det er ganske viktig å beherske disse grunnleggende begrepene og kjenne til bindingen som brytes og dannes. Lykke til alle som skal ha kjemi 1 eksamen!!!!!! Det er ikke noe å være redd for.

Brukbart svar (0)

Svar #13
10. november 2012 av Vesailius1994 (Slettet)

Tusen takk dere to! Endelig noen som vil dele erfaringen sin! :D

Kan jeg spørre om noe? Når dere snakket om å forklare, så brukte dere ingen regnespørsmål? og forsøket var det mange spørsmål rundt det? OHHH GRUER MEG! :P

Brukbart svar (0)

Svar #14
10. november 2012 av Vesailius1994 (Slettet)

Munin hvilket forsøk fikk du?

Svar #15
10. november 2012 av m0803 (Slettet)

Tema som jeg fikk da hadde i utgangspunktet ingen regneoppgave, men hvis du får om syrer og baser så kan det være lurt å trekke inn pH beregninger.

Brukbart svar (0)

Svar #16
11. november 2012 av potetmonster (Slettet)

Er det veldig viktig å gå i detalj ang. disse faglige begrepene? Jeg føler jeg kan mye, men kun det som står i boka (Kjemien stemmer), noe som ikke gir så mye trygghet... Har sjekket opp en del mot det som står på nettet også, da.

m0803, hva mener du med å kjenne til bindingen som brytes og dannes? Har sett flere steder her borte at det lønner seg å ha bindingene på plass, men det som står om bindinger i læreboka er ganske tynt...

Svar #17
12. november 2012 av m0803 (Slettet)

jeg mente f.eks hva slags binding dannes når magnesium reagerer med oksygen, altså det grunnleggende. når har du eksamen forresten. husk å meddele  erfaring og si i fra om hva du fikk potetmonster. lykke til!

Brukbart svar (0)

Svar #18
13. november 2012 av potetmonster (Slettet)

Har denne torsdagen, og takk! Men jeg lurer, får jeg et konkret emne jeg skal snakke rundt, eller er det bare en spørrerunde liksom? Skal jeg forberede noen presentasjon under forberedelsestiden?

Svar #19
13. november 2012 av m0803 (Slettet)

du skl først forberede en presentasjon på ca 10-15 minutter. deretter kommer det spørsmål som du må svare på.

Brukbart svar (0)

Svar #20
13. november 2012 av potetmonster (Slettet)

DET hørtes veldig urimelig ut med 30 minutters forberedelse... Kan det være ulik praksis fra sted til sted? Hørte med en jente som hadde for ikke så lenge siden, i samme lokale som meg, at hun kun skulle forberede seg på noen konkrete oppgaver som hun senere fikk spørsmål rundt.. Hun fikk heller ikke noe forsøk

Forrige 1 2 Neste

Det er 22 svar til dette spørsmålet. Det vises 20 svar per side. Spørsmålet kan besvares på den siste siden. Klikk her for at gå til den siste siden.