Akkurat nå er 26 pålogget.

Kjemi

Nok en Privatisteksamenstråd i kjemi 1

23. mars 2013 av rehenr (Slettet)
Hei!

Skal ha privatisteksamen i kjemi 1 i mai. Lurer i den forbindelse på om det er noen der ute som har tatt denne og kan dele erfaringer? 

Skal jeg ekskludere regning helt nå frem til eksame? Føler det tar mesteparten av tiden, enn selve pensumet. 

Har ikke tatt labkurs, så dette er noe som igrunn bekymrer meg da jeg er redd for hvilke forsøk jeg kan få på eksamen.

All form for hjelp mottas med stor takk!

Brukbart svar (0)

Svar #1
28. mars 2013 av planke

Du må kunne molregning og du må kunne beregne pH/pOH. Du får neppe konkrete regneoppgaver på eksamen, men må kunne forklare hvordan.
Lær deg nevn på glassutstyret og en del av det øvrige labutstyret. Det blir innimello brukt som sjekkpunkt. F.eks: Erlenmeyerkolbe, byrette, målekolbe, målepipette og pipette.

Brukbart svar (0)

Svar #2
28. mars 2013 av blondie (Slettet)

Skal ta den selv i mai. Har fått høre at forståelse er viktigst, at du ser sammenhengene. Ellers trenger du ikke utføre lab øvelsen, men kunne forklare :)

Brukbart svar (0)

Svar #3
28. mars 2013 av planke

De vil antagelig teste om du kan bruke utstyret litt og.

Brukbart svar (0)

Svar #4
28. mars 2013 av KarolineD (Slettet)

Jeg hadde eksamen før jul og da fikk jeg først en stor regneoppgave som gikk på molregning (Jeg skulle blandt annet lage en NaCl løsning med en bestemt konsentrasjon og regne ut hvor mye jeg skulle veie inn) , samt navnsetting 5-6 stoffer (fra kjemisk formel til systematisk navn og omvendt, både organiske og uorganiske). (De spurte meg også litt om strukturer på de organiske stoffene), som forberedt del.


Jeg kom så inn og jeg forklarte hvordan jeg hadde regnet og hvorfor og hvordan en skulle snu på formelene, og de spurte meg forskjellen på mol og Molar osv. Jeg skulle skulle deretter forklare hvordan jeg skulle gå frem for å fortynne saltløsningen til et valgfritt volum, men til en konsentrasjon som var bestemt av sensor(bruke fortynningsformel).

Jeg fikk deretter et fellingsforsøk der jeg ut i fra løselighetstabell skulle finne ut hvilke av 7-8 småflasker som ville gi utfelling dersom jeg blandet de sammen i en brønn. De spurte meg litt rundt fellingsreaksjoner og forskjellinge type bindinger.

Da forsøket var gjort fikk jeg spørsmål om reaksjonsfart og måtte tegne opp graf for reaksjon med og uten katalysator og forklare forskjellen på dette.

Jeg var egentlig innom det meste i pensum i løpet av eksamen.

Ligger en liste på Hordaland sine nettsider om hvilke forsøk vi kan få i dette fylket. Mulig det finnes tilsvarende for andre fylker http://www.hordaland.no/PageFiles/25617/REA3011%20Kjemi%201.pdf

Brukbart svar (0)

Svar #5
06. april 2013 av blondie (Slettet)

Har eksamen om akkurat en mnd. Noen tips til hva jeg burde øve mer på? Og hvordan øve? :)
Er ferdig med alle innsendinger og oppgaver, har lest igjennom og skrevet notater til alle kapitler, men føler meg ikke godt nok forberedt...

Skriv et svar til: Nok en Privatisteksamenstråd i kjemi 1

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.