Akkurat nå er 34 pålogget.

Kjemi

Kjemi 2 - spørsmål om litt av hvert

10. april 2013 av Coppola (Slettet)
Hei. Jeg har et par spørsmål som har dukket opp mens jeg har jobbet med oppgaver i kjemi 2. Har ikke turt å spørre kjemilærerne på Bjørknes siden de har så dårlig tid og forventer at jeg forstår med en gang, så håper noen her kan forklare! Trenger å få inn ting med en teskje, hehe.

1) Stemmer det at jo mer polart et stoff er, desto mindre flyktig er det?

2) Hva betyr egentlig oksygenrikt vann? (Og hva slags betydning har det med tanke på spenningsrekka?)

3) I elektrolyse er det snakk om ytre spenning og overspenning. Er overspenning det samme om ytre spenning?

4) Hva er forskjellen på bufferevne og bufferkapasitet? Jeg forstår bufferkapasitet, men ikke bufferevne.

5) En oppgave i elektrokjemi er slik:

"Vannrør inne i hus er som regel laget av kobber. I slike rør vil det skje en korrosjon av kobber på innsiden av rørene. REaksjonen kan skje etter følgende likning: Cu + O2 0 H2O --> Cu2+ + OH-.

a) Vis at dette er redoksreaksjon, balanser likning, beregn cellespenning osv... dette har jeg svart på.

b) Etter hvert som nye vannrør av kobber korroderer, får de som regel et belegg av kobberforbindelser på innsiden. Dette belegget, som virker beskyttende mot videre korrosjon, består for en stor del av kobber(II)hydroksid og kobber(II)-karbonat. Forklar hvorfor vannets pH vil være avgjørende for mengden av kobber(II)ioner i det vannet vi tapper fra springen."

I fasiten står det at b) Vannets oksiderende evne øker med surhetsgraden i vannet (E0 øker etter hvert til 1,23 V). Surt vann hindrer også utfelling av tungt løselige kobberforbindelser.

Hmmm, jeg vet ikke om jeg forstår helt. Hvis jeg ser i spenningsrekka så finner jeg O2 + 2H2O og O2 + 4H+ over kobber. Er dette surt vann? Jeg forstår at jo lenger opp i spenningsrekka, desto lettere har det for å oksidere et stoff med lavere reduksjonspotensial, men jeg tror ikke jeg har forstått sammenhengen mellom spenningsrekka og syrer/H+. Jeg forstår heller ikke at surt vann hindrer også utfelling av T kobberforbindelser. Cu(OH)2 og CuCO3 er sterke baser som løser seg i syre? Eller de løser seg kun i sterk syre og surt vann har for høy pH?

Takk på forhånd. Håper spørsmålene ikke var altfor dumme :(

Brukbart svar (0)

Svar #1
11. april 2013 av Janhaa

Hei. Jeg har et par spørsmål som har dukket opp mens jeg har jobbet med oppgaver i kjemi 2. Har ikke turt å spørre kjemilærerne på Bjørknes siden de har så dårlig tid og forventer at jeg forstår med en gang, så håper noen her kan forklare! Trenger å få inn ting med en teskje, hehe.Takk på forhånd. Håper spørsmålene ikke var altfor dumme :(

siden du går der og betaler i dyre dommer, vil jeg ikke nølt med og spørre.
jeg har gått der sjøl, og spurte og gravde hele tia
====
ang a) og b) hjelper dette

http://realisten.com/smf/index.php?topic=875.0

Skriv et svar til: Kjemi 2 - spørsmål om litt av hvert

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.