Akkurat nå er 39 pålogget.

Debatt

Tallteori og fysikk- hvor får man det?

05. november 2006 av Eivind (Slettet)
Om dagen tenker jeg mye på hva jeg skal utdanne meg som. Det er helt klart at det blir noe innen matematikk eller fysikk, men så blir jeg usikker. Jeg har veldig lyst til å studere relativitetsteori og kvantemekanikk, men samtidig har jeg fryktelig lyst til å fordype meg i tallteori, ren matematikk.
Det jeg da lurer på er om det er et universitet i Norge som tilbyr både tallteori- og fysikkstudier. Eller må man utenlands, som f.eks. England?

Brukbart svar (0)

Svar #1
05. november 2006 av Magnus (Slettet)

Nå må du nesten være litt obs på hva du mener med tallteori. Et rent tallteoristudium finner du nok ikke i Norge, men hvis du f.eks ønsker å studere ren matematematikk som f.eks Algebra, så vet jeg at NTNU er veldig gode på det området. Men mener å ha hørt en snakke om at hvis han skulle ha studert tallteori, måtte det bli gjort i utlandet, fordi Norge ikke hadde noe satsning på det området. Forståelig nok, er jo ikke så mange som driver med det. Men du kan selvfølgelig gjøre det til en viss grad.  Kanskje litt vagt svar, men jeg vet i grunn ikke helt hva du er på utgikk etter.

Svar #2
05. november 2006 av Eivind (Slettet)

Vel, jeg er ikke helt sikker på hva jeg er på utkikk etter selv. :-P Det er så mye spennende å velge mellom.

Jeg får ta og titte litt på UIO og NTNU sine hjemmesider.

Brukbart svar (0)

Svar #3
05. november 2006 av Magnus (Slettet)

http://www.math.ntnu.no/emner/

Brukbart svar (0)

Svar #4
05. november 2006 av liouville (Slettet)

Hei!

Tallteori er definitivt et spennende område innenfor matematikken, der det skjer svært mye om dagen. Det må nok også til tider klassifiseres som ganske vanskelig... Jeg kan ikke uttale meg om samtlige universiteter i Norge, men UiO tilbyr relativt få emner knyttet opp til moderne tallteori. De kommer til tider inn på grunnleggende aritmetikk, men skal du virkelig fordype deg i dette, må du nok utenlands.

Jeg er relativt sikker på at både USA og England tilbyr gode kurs her, men samtidig VET jeg at Frankrike har egne master-retninger der dette er spesialiteten. Som regel vil det da også undervises i algebraisk topologi og algebraisk geometri (man trenger et stort begrepsapparat for å arbeide seriøst med tallteori). De fleste vil nok synes at dette er mer enn nok til å fylle studiehverdagen med, men har du tatt noen kurs i kvantemekanikk/relativitetsteori på bachelor-nivå, bør det vel nevnes at algebraisk geometri er det som trengs for å gå videre med f. eks. strengteori...

Lykke til!

Brukbart svar (0)

Svar #5
05. november 2006 av Magnus (Slettet)

Vel. Er også fine muligheter for å få studert algebraisk geometri og topologi i Norge også!

Svar #6
06. november 2006 av Eivind (Slettet)

Tusen takk for svar, liouville og Magnus! :-)

Brukbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2007 av kalleja (Slettet)

Synes selv at Relativitetsteori og kvantefysikk ( strengteori :) ) er det mest spennende i fysikken, I matematikk er det ikke noe jeg liker så mye bedre enn andre ting, kanskje integrasjon står høyest av det vi kan ha på 3MX nivå. Anw. jeg vet at jeg skal til NTNU, og ja skal bli Siv.ing, er det noen av Siv.ing studiene som går inn i de emnene jeg nevner her? Eller er det for det meste bare mekanikk?


Brukbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2007 av Bogfjellmo (Slettet)

Skal du bli siv.ing. og ønsker fag som tar for seg relativitetsteori og kvantemekanikk, er det nok Fysikk og Matematikk som gjelder. Velkommen skal du være.

Tror ikke det er noen andre siv.ing.-linjer som du kan knytte opp mot disse fagfeltene. (muligens nano).

Brukbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2007 av kalleja (Slettet)

Ok, tusen takk :)

Skriv et svar til: Tallteori og fysikk- hvor får man det?

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.