Akkurat nå er 33 pålogget.

Kjemi

Kjemi 1 - kjemiske reaksjoner, reaksjonslikninger

17. september 2013 av redbull
Hei!

Jeg begynte å ta opp Kjemi 1 som privatist for noen uker siden. Synes det er ganske interessant egentlig, men mye som er vanskelig å forstå. Det er jo et helt nytt språk!

Det jeg lurer på nå, som egentlig har kverna i hodet mitt siden jeg starta, er hvordan skal jeg vite hva som skjer når hvilke stoffer reagerer med hverandre? F.eks. er metangass CH4, hvordan vet man at når ett karbonatom og fire hydrogenatomer binder seg til hverandre, at det blir til metangass? Antar at det er pga eksperimenter og lignende, men er dette slike ting jeg bare må pugge? Eller er det en logisk forklaring på akkurat hvorfor det blir slik? Hvordan er beste måten å lære dette på, og hvilke bindinger mellom stoffer MÅ jeg kunne?

Ta denne reaksjonslikningen f.eks.:

CH4 + 2O2 --> CO2 + H2O

Hvorfor blir det til karbondioksid og vann? Er det bare sånn det er?

Jeg har lyst til å se logikken i dette, og lære meg hva som skjer når noen stoffer reagerer med andre, men syns det er litt vanskelig å forstå.

Og har dere andre tips til hvordan jeg kan "angripe" kjemien generelt for å lære best mulig, tar jeg gjerne imot dem! Jeg har veldig lyst på en god karakter, men ikke bare pga flaks. Fordi at jeg faktisk kan noe, og ikke bare har pugga alt som står i boka. Har rett over 2 mnd igjen før eksamen, og har i tillegg matte ved siden av. Jobber ikke, så har mye tid. Får også undervisning i kjemi, men det er bare én gang i uka. Resten blir jobbing hjemme.

Håper noen kan hjelpe meg :-)


Skriv et svar til: Kjemi 1 - kjemiske reaksjoner, reaksjonslikninger

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.