Kjemi
emulgator
25. februar 2007 av
Karo_ (Slettet)
Hei! :mrgreen:
Jeg har et spørsmål angående emulgatorer. Jeg har lest at lanolin er en god emulgator, men hvordan ser strukturformelen ut for dette stoffet? Er det slik at et fettstoff med mange OH- grupper fungerer bra som emulgator? Hvordan kan disse "lure" seg inn i stukturformelene?
Ble noen spørsmål det, men jeg synes dette er morsomt og fasinerende!
Håper på svar :-) hjelper hvis du bare vet noe om det også:p
Jeg har et spørsmål angående emulgatorer. Jeg har lest at lanolin er en god emulgator, men hvordan ser strukturformelen ut for dette stoffet? Er det slik at et fettstoff med mange OH- grupper fungerer bra som emulgator? Hvordan kan disse "lure" seg inn i stukturformelene?
Ble noen spørsmål det, men jeg synes dette er morsomt og fasinerende!
Håper på svar :-) hjelper hvis du bare vet noe om det også:p
Svar #1
27. februar 2007 av Håkon (Slettet)
Jeg fant denne siden på wikipedia som forklarer litt om lanolin:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lanolin
Ut i fra det jeg forstod når jeg bare så fort over så er lanolin ikke et bestemt stoff, men en blanding av litt forskjellig. Det skulle blant annet bestå av kolesterol og estere av diverse fettsyrer.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lanolin
Ut i fra det jeg forstod når jeg bare så fort over så er lanolin ikke et bestemt stoff, men en blanding av litt forskjellig. Det skulle blant annet bestå av kolesterol og estere av diverse fettsyrer.
Skriv et svar til: emulgator
Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no?
Klikk her for å registrere deg.