Akkurat nå er 155 pålogget.

Debatt

Plast kontra Glass

25. mars 2006 av Magnus (Slettet)
Ok. For å gjøre en lengre historie kort:

I går kveld var det en livlig diskusjon blant noen bekjente hvorvidt øl smakte best fra plastkopp eller glass. Den ene av de kunne fortelle at øl smakte mye bedre fra glass av den enkle grunn at når man vasket glass fikk man det helt rent, mens i plast så satt det igjen plaststoffer som da blandet seg med ølen og gjorde at den smakte mer plastaktig.

Den andre personen blånektet, og mente at dette bare var noe oppdiktede "greier".

Personen som fremmet teoremet med plaststoffer som satt igjen, har ingen kjemibakrunn i det hele tatt.

Så er spørsmålet mitt. Er det mulig å smake forskjell? Er det plaststoffer som sitter igjen, eller er dette bare en "god historie". I samme klasse som de som tror de kan løpe av seg rus, og hvis man svetter ja, da blir man edru igjen.

mvh Magnus

Brukbart svar (0)

Svar #1
26. mars 2006 av Fredrik (Slettet)

Tror det ikke har noe med at plaststoffer sitter igjen å gjøre. Det har nok noe med at væsken holder seg bedre innenfor glass enn plast. For du smaker vel forskjell på glasscola og plastcola?

Svar #2
26. mars 2006 av Magnus (Slettet)

Ja, kan være det. Vi vet jo at det tilsettes mye rare stoffer til plasten for at den skal bli herdet osv, men det ville være høyst merkelig om de hadde tilsatt stoffer som ga avsmak, når plastkopper og plasttallerkner er ment for å spise/drikke av.

Litt dårlig formulert :oops:

Brukbart svar (0)

Svar #3
27. mars 2006 av Petter (Slettet)

Det var faktisk ei dame på jobben som mente det samme for et par uker siden. Det ble servert rødvin i plastglass, som hun mente gav en plastsmak. Deretter gav jeg henne et nytt glass, også plast, men et annet merke. Hun mente at vinen smakte mye bedre av det nye glasset.
(nå var det nye glasset et engangsglass av helt blank plast, mens det første var et glass som hadde en mattere farge og vaskes etter bruk)
Er det ikke mulig at glasset kan sette igjen plastsmak?

Skriv et svar til: Plast kontra Glass

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.