Akkurat nå er 11 pålogget.

Kjemi

Aktuelle tema til eksamen i 3KJ 2007?

23. mai 2007 av Georgio (Slettet)
Eksamen er like rundt hjørnet og jeg tenkte jeg skulle høre om noen hadde noen meninger om hvilke tema de tror dukker opp på eksamen? Det er jo som regel ting som er aktuelle for dette året som dukker opp på eksamener, så jeg kan tenke meg at det dukker opp noe angående klimaproblemene. Muligens også noe rundt sammensveisingen av StatoilHydro? Noen som har meninger rundt dette og hva slags kjemiaktuelle spørsmål som kan dukke opp?

Brukbart svar (0)

Svar #1
23. mai 2007 av Janhaa

Vel, ta deg en titt på gamle eksamensoppgaver (som du sikkert har gjort).
Tror nok det beste er å regne endel og se på foregående års oppgaver.

Blir trolig noen praktisk relaterte oppgaver som tar for seg alskens  stoffer/kjemikalier fra medisinskap, kjøkken, garasjer osv. Kanskje noe om forurensning...
Når er eksamen?Brukbart svar (0)

Svar #2
23. mai 2007 av Håkon (Slettet)

I forhold til klimaproblemene og slik, så er det vel å anta at det kommer en oppgave som dreier seg om CO2. CO2, karbonsyre og karbonater er egentlig noe som kommer på så godt som alle eksamener. Det kommer ofte i forhold til buffere, og ved brusetabletter. Du får det og i forhold til salter som er løslige i syre, men ikke i rent vann.

Svar #3
23. mai 2007 av Georgio (Slettet)

Takker for svar, har allerede fått utlevert en oversikt over tema som går igjen fra læreren. Jeg tenkte mer på om det er noe aktuellt for året 2007, læreren sa at eksamensoppgavene ofte bygges rundt tema som er på dagsorden for det året oppgavene lages. F.eks i norsk er det nå 100 år siden vi hadde et "vaktskifte" av forfattere. Derfor mener norsklæreren at vi kan regne med at en av oppgavene går på noe om det.

Brukbart svar (0)

Svar #4
25. mai 2007 av johwan (Slettet)

Jeg aner ikke hva som kommer, men jeg tror det heller er viktigere å skaffe seg en generell forståelse av kjemi, enn å pugge eksempler. Jeg satser heller på det enn å sitte og tenke over emner som kan komme opp. Men opplysningen om norsk var jo nyttig, takk skal du ha. =)

Håkon og Janhaas hypoteser høres gode ut i mine øyne, klimaendringer er vel viktig, så da blir det vel noe kretsløp, syre-base- og redoksreaksjoner (mht H2SO4 og H2CO3), fellingsreaksjoner(Titrere saltvann med AgNO3 for å finne saltkonsentrasjonen), etc.

Kom forresten opp i 3KJ skriftlig selv. EID!  :3

Svar #5
25. mai 2007 av Georgio (Slettet)

Hehe, tingen var at jeg følte jeg allerede hadde kontroll på stoffet og kunne bruke tiden på å forberede meg på spesielle tema. Men kom opp i 3MX, så jeg er fornøyd. Bare litt redd for norsk  :-)

Skriv et svar til: Aktuelle tema til eksamen i 3KJ 2007?

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.