Akkurat nå er 95 pålogget.

Naturfag

Hvilke vitaminer er vannløselige

25. september 2014 av EspenF - Nivå: Vgs

Jeg sitter med en labrapport i naturfag om vitaminer og skal forklare hvilke vitaminer som er vannløselige og hvilke som ikke er det?

Stemmer det at B og C er vannløselige og at ikke A vitamin kan løses i vann??


Brukbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 av Fysikkmatte

Det stemmer som du sier at B og C er vannløselige. Vitamin A er ikke vannløselig, men den er ikke den eneste vitaminen som ikke kan løses i vann. Dette gjelder også vitamin D, E og K.


Svar #2
25. september 2014 av EspenF

Hva kaller man egentlig de vitaminene som ikke er vannløselige? Har de sitt eget navn? Hvorfor er de egentlig to forskjellige grupper.


Brukbart svar (0)

Svar #3
25. september 2014 av Fysikkmatte

Det finnes en egen fellesbetegnelse for de vitaminenen som ikke er vannløselige. Denne gruppen vitaminer kalles fettløselige. Den første gruppen (vannløselige) er vitaminer som ikke kan lagres i kroppen. Om du får i deg for mye vitamin B eller C, vil dette komme ut igjen med urinen - løses opp i vannet i kroppen. Den andre gruppen (fettløselige), derimot, er vitaminer som vil kunne lagres i fettet i kroppen vår. Dersom du får i deg mer vitamin A, D, E eller K enn hva kroppen din trenger vil den kunne lagre dette til ett senere tidspunkt når du trenger tilskudd av vitaminene. 


Skriv et svar til: Hvilke vitaminer er vannløselige

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.