Akkurat nå er 165 pålogget.

Samfunnsfag

Kjønnsroller i Norge

31. oktober 2014 av runerune - Nivå: Vgs

Hva kan man si er typisk norsk når det gjelder kjønnsroller?


Brukbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2014 av Olavsilver

Det norske samfunnet har en veldig god tilnærming til kjønnsroller. Norge er et av de mest likestilte - om ikke det mest likestilte - landene i verden. Kvinner og menn kan ha de samme jobbene, kvinner og menn deler på oppdragelse av barna og permisjon etter barnet er født og de deler på husarbeidet. Typisk norsk er vel at menn tar seg fri fra jobben for å være hjemme på farspermisjon med barna. 


Brukbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2014 av Gladforåhjelpe

Jeg tror svaret på dette spørsmålet avhenger veldig av hvem du spør. Tradisjonelt sett har Norge hatt de klassiske kjønnsrollene, hvor kun noen yrker passer seg for kvinner og kvinnene hører helst hjemme på kjøkkenet med et barn på hofta. De siste femti årene, imidlertid, har samfunnet vårt gått igjennom en ekstrem forvandling. Norge ER i dag en av de mest likestilte landene i verden på mange områder, men det betyr ikke at det ikke fortsatt er en lang vei å gå. Kjønnsrollene har utviklet seg drastisk mot det bedre, men det er likevel problematiske utfordringer. Kvinner blir i dagens samfunn "belønnet" med stadig mer ansvar, men kanskje i mindre grad fordeler. Ja, kvinner få søke på de samme jobbene som menn, men om de får jobben er nok ikke lønna den samme. På samme måte har kvinnene i det siste århundret i større og større grad blitt tillatt å finne seg betalt jobb utenfor hjemmet, men likevel ligger hovedansvaret over hjemmets oppgaver på kvinnen. Typisk norsk er vel å skryte på seg perfekte og jevne kjønnsroller, når kvinnene står igjen med mer annsvar og menn mer fordeler.


Brukbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2014 av Olavsilver

Det går vel kanskje ikke an å si noe så generelt og negativt om kjønnsrollene i hjemmet. Det er jo ikke i alle hus at kvinnene har hovedansvaret for hjemmet. 


Brukbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2014 av Ida89

Kort og godt er det fortsatt ulike handlinger som forventes av de to kjønnene og det er ikke uvanlig at de to kjønnene har noe forskjellige tankemønstre. Om det er mulig - og ikke minst om det faktisk er ønskelig - å likestille kjønnsrollene. 


Skriv et svar til: Kjønnsroller i Norge

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.