Akkurat nå er 136 pålogget.

Samfunnsfag

Hvilke utfordringer står velferdsstaten overfor?

05. november 2014 av Mariah (Slettet) - Nivå: Vgs

Hva er de største udfordringene som den norske velferdsstaten står overfor akkurat nå?

Så langt har jeg skrevet:

En av de viktigeste utfordringene det norske velferdssamfunnet er behovet for en god økonomi for å opprettholde velferdssystemet Norge allerede har. I tillegg er det et økende behov innenfor helsesektor og pleie- og omsorgsfaktoren. Faktum at stadig flere nordmenn blir uføretrygded, som gjør at Norge har behov for høyere markedstiltak. I tillegg er det et problem at den gjennomsnittlige personen lever lenger og dermed er pensjonert over en lenger periode. Når man blir pensjonert er det en hvis sum fordelt over hele perioden og jo lenger man er pensjonert, desto mindre penger får du per måned. Derfor er det et behov for at personer jobber lenger i den norske velferdsstaten for å unngå lavere pensjonistytelser. 

Er det DE største?


Brukbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 av Ida89

Andre viktige utfordringer i den norske velferdsstaten er lav fertilitet i Norge, arbeidet for likestilling og innvandring til landet.


Brukbart svar (0)

Svar #2
05. november 2014 av Olavsilver (Slettet)

To problemer Norge kan få i forhold til verlferdsstaten er høy arbeidsledighet og høyt sykefravær. 


Brukbart svar (0)

Svar #3
05. november 2014 av Gladforåhjelpe

Et stort problem den Norske velferdstaten Norge komme til å møte i fremtiden er det at det vil være et stadig økende krav til standarden av nettopp velferdsstaten. Samfunnet er i stadig utvikling og nordmenn vil kreve det samme av velferdsstaten. Dersom velferdsstaten ikke utvikler seg fort nok og bra nok til å tilfredsstille nordmennene i velferdsstaten, vil de gå til den private sektoren. Dersom det finnes en høyere kvalitet på det private markedet vil villigheten til å betale skatt gå ned. Dette vil føre til at velferdsstaten går under.


Skriv et svar til: Hvilke utfordringer står velferdsstaten overfor?

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.