Akkurat nå er 15 pålogget.

Ex. phil.

Hva er etikk?

10. november 2014 av cooland (Slettet) - Nivå: Vgs

I dag snakket vi om filosofi på skolen og læreren nevnte ordet "etikk" flere ganger, men hun forklarte aldri hva ordet betyr. Er det noen som kan gi meg en enkel forklaring?


Brukbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 av professorsolberg (Slettet)

Helt, helt enkelt er etikk læren om moral. Etikken handler om hvordan mennesker burde oppføre seg mot hverandre og hvilke handlinger som er gode. Etikken er et studie av hvordan mennesker burde handle. Samt å se på utfallet av disse handlingene. Etikken er en av de største og viktigeste fagene innenfor filosofien. Det er ikke uten grunn at norske universiteter har et obligatorisk fag (Ex.Phil.) for alle studenter, som handler femti prosent om etikk. 


Brukbart svar (0)

Svar #2
10. november 2014 av Ida89 (Slettet)

Etikken deles ofte inn i de følgende fire underområdene:

Metaetikk: denne kategorien er studiet av moralske begreper og etikken i seg selv. Metaetikken forteller deg ikke hvordan du skal handle, men diskuterer hva etikken faktisk handler om. Hva er etikk?

Normativ etikk: Denne kategorien handler om regler og prinsipper innenfor etikken. Den handler om hvordan mennesker BURDE handle.Den normative etikken forsøker å gi en generelle retningslinjer for hvordan man burde leve. Hvordan burde man leve?

Anvendt etikk: I denne kategorien forsøker man å undersøke problemstillinger knyttet til konkrete situasjoner eller spørsmål. Hvordan ser vi etisk på dette spørsmålet?

Deskriptiv etikk: Denne kategorien ser på de faktiske moralske oppfatningene og praksisene mennesker har. Hvordan handler vi?


Brukbart svar (0)

Svar #3
10. november 2014 av Olavsilver (Slettet)

Det finnes flere store temaer innenfor etikk som diskuteres år etter år, som folk ikke klarer å bli enige om hva som er etisk riktig:

- eutanasi (assister selvmord)
- ekteskap for homofile og lesbiske
- kunstig befrukting
- barn utenfor ekteskap
- klær laget av dyrepels
- medisinsk testing på dyr
- gamling
- kloning av dyr
- dødsstraff
- skilsmisse
- polygam


Skriv et svar til: Hva er etikk?

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.