Akkurat nå er 60 pålogget.

Biologi

Forskjellen på mettet og umettet fett

07. januar 2015 av synnejenten98 - Nivå: Vgs

Hva er forskjellen på mettet og umettet fett?


Brukbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2015 av AnnaBanana96

Forskjellen på mettet og umettet fett er at den førstnevnte aldri har noen dobbeltbindinger mellom karbonenatomer mens den sistnevnte har en dobbeltbinding mellom sine kabonatomer. Fordi alle karbonatomene i fettsyrekjeden for det mettede fettet kun har en binding til ethvert annet karbonatom gir dette plass til at hvert karbonatom kan mettes med hydrogenatomer.
Denne typen fett finnes hovedsakelig i kjøtt og melkeprodukter. Dersom man inntar for store mengder av mettet fett kan dette bidra til å øke kolestrolet i kroppen din, som igjen kan føre til en større sannsynlighet for hjerte- og karsykdommer. Umettet fett derimot finnes hovedsaklig i fisk, grønnsaker og planter, men også litt i kjøtt og melkeprodukter. Umettet fett gir lavere kolestrol. 


Skriv et svar til: Forskjellen på mettet og umettet fett

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.