Akkurat nå er 11 pålogget.

Samfunnsfag

etnisk minoritet

29. januar 2015 av cooland (Slettet) - Nivå: Vgs

Hva betyr etniske minoriteter for et samfunn som det norske?


Brukbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2015 av Gladforåhjelpe

Minoriteter er det motsatte av majoriteter. En minoritet er en mindre gruppe - et mindretall - i en større gruppe. En minoritet kan baseres på kjønn, religion, språk eller kultur. En minoritet i ett land eller samfunn er ikke nødvendigvis en minoritet i et annet. Mens buddhister er en minoritet i Norge er kristne en minoritet i Japan. 
Det finnes tre typer etniske minoriteter: nasjonale minoriteter, urfolk og innvandrere. Gruppene som kvalifiserer som nasjonale minoriteter i Norge er romanifolket, romfolket, jøder, skogfinner og kvener. Samene kvalifiserer også til å være en nasjonal minoritet, men velger å identifisere seg som et urfolk. Samene er Norges eneste urfolk.

Den siste gruppen - som utgjør den resterende mengden etniske minoriteter - er innvandrere. Innvandrere av ulike generasjoner, som har innvandret til Norge av ulike grunner, utgjør mange ulike minoriteter. Det sies at ca. 87% av den den norske befolkningen er etnisk norsk. De resterende 13 % er en kombinasjon av alle de tidligere nevnte etniske minoritetene.


Skriv et svar til: etnisk minoritet

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.