Akkurat nå er 15 pålogget.

Norsk (Bokmål og Nynorsk)

eventyr kjennetegn

30. januar 2015 av jose (Slettet) - Nivå: Vgs

Hva slags sjangertrekk er typiske for eventyr? Jeg skal skrive et eventyr i norsken og lurer litt på hva jeg burde ha med?


Brukbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2015 av Gladforåhjelpe

Eventyr er en av de aller eldste tradisjonene vi har i Norge og andre land i verden. Før i tiden, når mange i Norge ikke kunne lese eller skrive, pleide man å fortelle eventyr! For å gjøre eventyrene letter å huske følger de ofte visse regler eller karaktertrekk. Karakterene i fortellingene er ofte stereotypiske og overdrevne. For å gjøre det enkelt å skille mellom godt og vondt i historiene er ting ofte veldig svart/hvitt. Mange motsetninger brukes for å skape kontraster: høy/lav, tynn/tjukk, mørk/lys, snill/slem, etc.
Introen i de aller fleste eventyr er setningen "Det var en gang...". Eventyret av få personer, få hendelser og kun ett grunnmotiv. Gjennom historien velges også et magisk tall (3,7,9) som ofte brukes flere ganger gjennom teksten. For eksempel kan det være tre prinser, tre utfordringer eller tre reiser i eventyret. Til slutt vil eventyret få en lykkelig slutt og roe seg ned. "Så levde de lykkelig alle sine dager!"


Skriv et svar til: eventyr kjennetegn

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.