Akkurat nå er 36 pålogget.

Norsk (Bokmål og Nynorsk)

pan knut hamsun

25. februar 2015 av cathsand (Slettet) - Nivå: Vgs


Jeg skal skrive en analyse og tolkning av Pan av Knut Hamsun fra 1894. Hva er viktig å ha med? Jeg synes det er litt vanskelig å forstå språket i boka.


Brukbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2015 av professorsolberg (Slettet)

At du sliter litt medå forstå språkets boka er godt forståelig. Den ble skrevet på slutten 1800-tallet og Hamsun bruker et ganske gammeldags språk vi ikke er vant med i dag. Men boka er virkelig verdt å lese! Den er fantastisk fin. Når du skriver en analyse burde du selvfølgelig gjøre kort rede for handlingen i boka (en ganske original kjærlighetshistorie), diskutere viktige temaer for boka (natur, kjærlighet, sex, konflikter, landet mot byen, sjalusi, ydmykelse, etc.) og analysere selve teksten (sjangertrekk, virkemidler i teksten, kronologi, frempek/tilbakeblikk, språk,osv).


En annen ting man kan diskutere når det kommer til Pan og andre bøker av Hamsun er hvordan de skildrer den norske natuen. Han var en original forfatter med et unikt talent, som gjorde en av de aller beste jobbene noensinne med å beskrive norsk natur på en svært realistisk måte. Fortsatt den dag i dag er det mange som leser oversettelser av Hamsun's Pan og andre bøker.


Skriv gjerne et eget avsnitt i analysen om spåket, som du nevne ovenfor. Hvordan påvirker dette hvem som leser boka? Hvilke utfordringer fører det med seg? Er det kun gammeldags språk eller er det en skrivemåte mer spesifikk for Hamsun?


Skriv et svar til: pan knut hamsun

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.