Akkurat nå er 26 pålogget.

Biologi

Enkel diffusjon

20. september 2016 av Heei - Nivå: Vgs
Når konsentrasjonenen av stoffer er lik på begge sider av cellemembranen, vil transporten være lik. Hva menes med det? Diffusjon foregår jo fra et sted med høy konsentrasjon til et sted med lavere konsentrasjon. Dessuten hadde jo diffusjon av ioner stoppet opp, hvis konsentrasjonen var lik begge sider. Så hvordan kan da transporten være lik begge veier?? Prøve snart, trenger hjelp!

Brukbart svar (0)

Svar #1
22. september 2016 av Kjemilærer

Hei!

Når et system er i likevekt betyr ikke det at alle prossesser stanser opp. Diffusjonsfarten er lik begge veier og konsentrasjonene holder seg koonstant.


Svar #2
27. september 2016 av Heei

Men det står i boka at diffusjon stanser opp, når konsentrasjonene er lik på begge sider. Vil det da si at det må til en annen prosess for å få i gang transporten av ionene??


Brukbart svar (0)

Svar #3
27. september 2016 av Kjemilærer

Det er for så vidt riktig at diffusjonnen stanser opp i og med at vi ikke ser noen konsentrasjonsendringer på makroskopisk nivå. Men på mikroskopisk nivå vil der likevel skje prossesser ved membranen, like mange stoffpartikler passerer i hver retning hvert sekund. Systemet er da i likevekt. Denne likevektenkalles dynamisk i motsetning til en vektarm som er i statisk likevekt.


Svar #4
28. september 2016 av Heei

Men når diffusjonen stanser opp, vil det da si at det må til en form for transport for å få i gang transporten av ionene??


Skriv et svar til: Enkel diffusjon

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.