Akkurat nå er 14 pålogget.

Fysikk

bølger, lyd og lys fysikk 1

05. januar 2017 av av (Slettet) - Nivå: Vgs

hei! øver med kapitelet bølger lyd og lys, og lurte på om noen har erfaring med bruk av formlene i dette kapitelet? om det er mulighet til å bruke formlene om hverandre som man kunne gjøre i kap 3 om mekanisk energi, isåfall hvilke? eller er dette et kapittel hvor formlene ikke henger så mye sammen. Setter stor pris på svar og eks om det er noen av formlene man lett kan bruke om hverandre<3


Brukbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2017 av Sigurd

Jeg husker ikke alle formlene i kapittelet på rams, og det er fullt mulig at det ikke er like naturlig å kombinere dem som f.eks. i mekanisk energi. Det kommer rett og slett an på problemformuleringen og formlene som er gitt.

Generelt er det veldig aktuelt å kombinere formler. F.eks. kan det være du først må regne om fra frekvens til bølgelengde med v= lambda * f før du kan bruke dopplerformelen.

Det kan også være du må bruke formler fra de første kapitlene, f.eks. for å regne ut farten.

Generelt er et godt råd å forstå hva formlene betyr. Da blir det mer naturlig å tenke hvilke formler som er aktuelle, og hvilke som evt bør kombineres. Du får god trening ved å gjøre oppgaver - kanskje særlig blandede oppgaver.

Skriv et svar til: bølger, lyd og lys fysikk 1

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.