Akkurat nå er 319 pålogget.

Kjemi

Hva kan skje med laktose når melken tilsettes eddik og varmes?

18. februar kl. 16:07 av Real

Som overskriften sier: noen som vet? Skjer det noe med laktosen i det hele tatt? Har lett lenge etter svar, men finner ingen, så er evig takknemlig om det er noen som vet! :D 

Spørsmålet hører til forsøk 7.2 Undersøkelse av stoffer i melk og myse i Kjemien Stemmer 2. 


Brukbart svar (0)

Svar #1
18. februar kl. 17:38 av Janhaa

man kan på vise laktose(melke protein) ved hjelp av Fehlings løsning.

Fehlings væske er en mørk blå løsning som skifter farge til mursteinsrød når den varmes opp med et monosakkarid,


Svar #2
19. februar kl. 01:35 av Real

Trådstarter her igjen :) For å presisere, laktose er ikke melkeprotein, det er melkesukker. Men tilbake til spørsmålet, mener du da at Fehlings test ikke vil virke før vi har varmet den opp og tilsatt eddik? Vi gjorde Fehlings test, og laktose er et reduserende sukker (Fehlings test virker med noen disakkarider) som reduserer Fehlings væske slik at vi får kobber(I)oksid.

For å spalte lantose trenger man vel egentlig laktase, men er det en mulighet at eddiken sammen med varmen spalter laktosen i monosakkarider? Kunne vi påvist laktose i melken med Fehlings væske hvis melken ikke var tilsatt eddik og varmet opp?

Skriv et svar til: Hva kan skje med laktose når melken tilsettes eddik og varmes?

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.