Akkurat nå er 111 pålogget.

Kjemi

Fett

04. desember kl. 19:01 av mattenøtta

Hvorfor har en ènumettet trans-fettsyre lavere kokepunkt enn en mettet fettsyre med like mange C-atomer?


Brukbart svar (0)

Svar #1
04. desember kl. 19:57 av Kakao (Slettet)

Umettede fettsyrer har enkeltbindinger, mens mettede har dobbeltbindinger. Det kreves mer energi for å bryte dobbeltbindinger, og derfor vil en mettet fettsyre ha høyere kokepunkt enn en umettet.

Svar #2
04. desember kl. 20:24 av mattenøtta

Tror du bommet litt der. Mettede fettsyrer har enkeltbindinger og umettede dobbeltibindinger. I tillegg spurte jeg om smeltepunkt, ikke kokepunkt

Brukbart svar (0)

Svar #3
05. desember kl. 08:19 av Jørrian

http://chemistry.elmhurst.edu/vchembook/551fattyacids.html


Skriv et svar til: Fett

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.