Akkurat nå er 193 pålogget.

Kjemi

Beregning av masseprosent etanol i vin.

13. mars kl. 23.06 av Kjemidude
Jeg lurer på en oppgave, og finner ikke en løsning- kunne noen hjulpet meg?

Oppgaven går som følger: «Gjæring av druesukker (C6H12O6) gir hovedsakelig produktene etanol og karbondioksid. Regn ut hva druesukkerkonsentrasjonen i en druesaft minst må være for at en vin, etter å ha gjæret helt ut, skal inneholde 10 masseprosent etanol.» Molforholdet mellom druesukker og etanol er 1 mot 2. Fasit sier at druesaften må inneholde minst 19,6 masseprosent druesukker, dvs. omtrent 200 g per liter.

Gi gjerne en forklaring, slik at jeg forstår hvert trinn i fremgangen :-)

Takk på forhånd!

Brukbart svar (1)

Svar #1
14. mars kl. 16.47 av Janhaa

10 g EtOH 10 masse % => 1 g EtOH

M = m/n => n(EtOH) = m/M = 0,0217 mol

n(sugar) = 0,0109 mol

m = M*n = 1,96 g

dvs:

1,96*100/10 masse %= 19,6 masse% sugar


Svar #2
14. mars kl. 17.16 av Kjemidude

Hvordan fant du n c6h12o6?

Svar #3
14. mars kl. 17.18 av Kjemidude

Glem det! Nå løste jeg det!:-))

Skriv et svar til: Beregning av masseprosent etanol i vin.

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.