Akkurat nå er 14 pålogget.

Studieveiledning & Studievalg

Naturvitenskapets lidenskap med overveldende valg

07. februar 2019 av momentomori

Da er det på tide med å velge hva jeg skal studere. Helt fra første vgs klassen har jeg skjønt at realfaget er noe for meg. For jeg vil forstå verden og vår eksistens, fra det fundamentelle- og til det universelle nivået. 

Problemet er at jeg har for bred interesse for alt, og jeg ville gjerne studere alt. Allikevel er det tiden som begrenser, så lenge den går lineært for oss... Derfor skriver jeg dette her, og ber dere om hjelp med å gi noe tips eller forslag.

Jeg har vurdert å søke materialvitenskap i energi og nanoteknologi, for der for man lært meget mye kjemi, matematikk og fysikk. Allikevel har jeg hatt størst interesse for fysikk, for fysikk fordyper seg i det meste og gir de fundamentelle svar. I tillegg har jeg hatt ganske stor interesse for datateknologi. Derfor vurdere jeg å søke i Oslo, for jeg har hørt at de lærer mye om programmering på starten av semestret, men hvor mye av selve datateknologi lærer man egentlig? 
Den andre delen av meg liker å konstruere noe kompleks og ha prosjekter, for eksempel for noe årsider har jeg konstruer https://www.youtube.com/watch?v=18HewikYOxs dette. Akkurat nå jobber jeg med tesla coil'en. Det jeg prøver å si er at jeg vil ikke ha bare det teoretiske fysikken. Derfor har jeg også vurdert "elektronikk, informatikk og teknologi" linje i Oslo. Eller eventuelt studere det teoretiske fysikken og ha egne prosjekter ved siden av studiet, er dette mulig? Kan man få utstyr fra universitetet for det?


Skriv et svar til: Naturvitenskapets lidenskap med overveldende valg

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.