Akkurat nå er 169 pålogget.

Matematikk

Derivasjon

19. oktober kl. 15.10 av IF - Nivå: Universitet

d(h)=2sqrt(h(H-h)

Deriver uttrykket d'(h)=+

Stemmer det at jeg må bruke både produkt og kjerneregel her. Isåfall hvordan skal jeg gå frem?


Brukbart svar (0)

Svar #1
19. oktober kl. 15.39 av Janhaa

d(h)=2\sqrt{hH-h^2}\\ \\ d'(h)=\frac{H-2h}{\sqrt{hH-h^2}}


Svar #2
19. oktober kl. 15.50 av IF

Ja, plottet det inn selv på geogebra og fikk det svaret

Men vil du prøve å vise meg fremgangsmåten?


Brukbart svar (0)

Svar #3
19. oktober kl. 18.45 av Anders521

#2 Hmm... H er en konstant? Med 

                                                              d(h) = 2√ [hH - h2] = 2(hH - h2)½                                                                er                                                                                                                                                                               d '(h) = 2·½·(hH - h2)½-1·(hH - 2h) = (hH - h2)·(hH - 2h) = (hH - 2h)/√ (hH - h2) 


Skriv et svar til: Derivasjon

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.