Akkurat nå er 27 pålogget.

Kjemi

Hydrogens atomspfekter

16. oktober 2021 av Lisa424

Hei, i kjemi boka mi står det at hydrogen har et atomspekter med diverse farger, men det emiteres bare elektromagnestisk stråling i den synlige delen av EM-spekteret, hvis atomets grunntilstand er elektronskall 2. Fra elektronskall 1 blir det bare emitert UV-stråling ved deeksitering. Men det ene elektronet hydrogen har har jo faktisk grunntilstand i elektronskall 1, 1s. Så hvordan har hydrogen et atomspekter/linjespekter/emisjonsspekter med masse synlige farger. 

Også , hva er forskjellen på atomspekter/linjespekter/emisjonsspekter?

Når det eksiterte atomet returnerer til grunntilstanden går den rett ditt eller stopper den innom alle elektronskallene mellom. F.eks. Grunntilstand e1, eksitert til e4. Vil den gå fra e1 til e4 og emiterte energi differansen mellom e1 og e4? Eller vil den gå fra e4 til e3 og emiteret forskjellen der også e3 til e2 emitere differansen der og så til slutt deeksiterte fra e2 til e1 og emitere den forskjellen?


Brukbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2021 av planke

Når atomet er eksitert til et nivå høyere enn 2, vet vi ikke hvordan det deeksiterer. det er flere muligheter. Om det deeksiterer til nivå 2 fra 3, 4, 5 eller 6, er det emiterte fotonen innenfor det synlige spekteret.


Skriv et svar til: Hydrogens atomspfekter

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.