Akkurat nå er 42 pålogget.

Fysikk

Et lite elektrisk lekelokomotiv har massen 0,200 kg. Bak lokomotivet er det festet to vogner etter hverandre. Vognene er like og har en masse på 0,150 kg hver

06. februar 2022 av moniica - Nivå: Vgs

Noen som kan hjelpe med oppgave c,d og f?

Et lite elektrisk lekelokomotiv har massen 0,200 kg. Bak lokomotivet er det festet to vogner etter hverandre. Vognene er like og har en masse på 0,150 kg hver.
a) Toget står helt stille. Tegn kreftene som virker på lokomotivet.
b) Vi skrur på lokomotivet. Etter en liten stund kjører det med en konstant fart på 0,5 m/s langs en helt rett skinnegang. Vi antar at det er litt friksjon. Tegn kreftene som virker på den bakerste vognen i toget.
c) På en annen rett strekning øker toget farten fra 0,5 m/s til 0,7 m/s i løpet av 0,25 m. Friksjonskraften på toget på denne strekningen er 0,030 N. Hvor stor kraft trekker lokomotivet med?
d) Hvor store er kreftene som virker mellom de to vognene under akselerasjonen i oppgave c?
e) Tegn alle kreftene som virker på lokomotivet og vognene. Pass på at de har riktig størrelse i forhold til hverandre. Hvilke av kreftene er indre krefter og hvilke av de er ytre krefter?
f) Hvor stort arbeid gjør lokomotivet i løpet av akselerasjonen i oppgave c?


Skriv et svar til: Et lite elektrisk lekelokomotiv har massen 0,200 kg. Bak lokomotivet er det festet to vogner etter hverandre. Vognene er like og har en masse på 0,150 kg hver

Du må være pålogget for å skrive et svar til dette spørsmålet. Klikk her for å logge inn.
Har du ikke en bruker på Skolediskusjon.no? Klikk her for å registrere deg.